Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
12 vērtīgu ieceru sociālā biznesa akseleratorā New Door

Jā kustībai, nē atkarībai

Starptautiskā sociālās uzņēmējdarbības akseleratora New Door apmācību programmu, kas šogad notika attālināti, nupat kā absolvējuši 12 sociālā biznesa ideju autori. Uzcītīgākie arī tikuši pie neliela starta kapitāla.

New Door ir Latvijā vienīgais sociālās uzņēmējdarbības akselerators, kas jau sešus gadus apmāca sociālā biznesa ideju autorus, lai viņi savas ieceres spētu pārvērst reālos uzņēmumos. Kā rāda Labklājības ministrijas dati, sociālās uzņēmējdarbības attīstība Latvijā uzņem apgriezienus, un lielā mērā to sekmējis pirms trim gadiem pieņemtais Sociālā uzņēmuma likums. Latvijas Sociālo uzņēmumu reģistrā uz 1. aprīli aktīvi bija 172 sociālie uzņēmumi. New Door akselerācijas programmā šosezon tika uzņemtas kopumā 19 biznesa idejas, no kurām 12 tikušas līdz programmas noslēgumam, bet divi dalībnieki jau saņēmuši sociālā uzņēmuma statusu, atklāj New Door vadītāja un līdzdibinātāja Diāna Lapkis.

Par perspektīvāko projektu no visiem šīgada akseleratora dalībnieku projektiem atzīts Aijas Vules uzņēmums Kustības brīvība. Tas izstrādā inovatīvas idejas kopīgai aktīvās atpūtas nodrošināšanai ģimenēm pie ūdens pat tad, ja kāds no ģimenes ir ar kustību vai garīgas veselības traucējumiem. Jau šovasar organizācija veidos aktīvās atpūtas nomas punktu Ogres varde, kur būs pieejams specializēts aprīkojums, kas mainīs priekšstatu par cilvēku ar invaliditāti vajadzībām, iespējām un varēšanu.

Sociālās ietekmes balvu saņēmuši divi uzņēmumi. Sober Soul Jāņa Skrastiņa un Agneses Poikānes vadībā izstrādā inovatīvu 90 dienu digitālo atbalsta programmu cilvēkiem ar atkarību. Programmā iekļauts personalizēts atveseļošanās plāns, emocionāls atbalsts un izglītošana par šo slimību, kas izveidots, izmantojot kognitīvi biheiviorālās terapijas metodes un mūsdienu tehnoloģiju iespējas. Savukārt Emotion Lab, ko izveidojusi māksliniece Ance Gricmane, piedāvā gan tiešas, gan digitālajā vidē pieejamas pašizaugsmes meistarklases ar terapeitiskās mākslas elementiem dažādām auditorijām, piemēram, Laimas slimības skartajiem, sociālās atstumtības riskam pakļauto iedzīvotāju grupām, pusaudžiem, bērniem no daudzbērnu ģimenēm u. c. Balvu par iekļaujošas sabiedrības veidošanu saņēmis Armanda Leimaņa uzņēmums Labojam, kas piedāvās mājaslapu izstrādes pakalpojumus un konsultācijas IT jomā. Uzņēmums lielākoties apmācīs un nodarbinās cilvēkus ar garīgās attīstības traucējumiem un/vai invaliditāti. Tāpat atzinību, absolvējot New Door, saņēmis arī uzņēmums LaimesDoc – Maksims Raspopovs un Oļegs Sokols plāno radīt platformu, kas palīdzēs atrast dažāda līmeņa kouču un psihoterapeitu pakalpojumus tiešsaistē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses