Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Ameriks: Nepamatotas brēkas dēļ Rīgas brīvosta zaudējusi miljonus

Nepamatotas brēkas dēļ Rīgas brīvosta zaudējusi nozīmīga investora miljonus un iespēju attīstīt Spilves pļavas, sacīja brīvostas valdes priekšsēdētājs, Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR).

Rīgas brīvostā ceturtdien saņemta Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vēstule, kurā birojs informē, ka izbeidzis pārbaudi pret brīvostas pārvaldnieku Leonīdu Loginovu, jo nav konstatējis interešu konfliktu viņa darbībās, slēdzot zemes nomas līgumu Rīgas brīvostā ar pastarpināti sev piederošu kapitālsabiedrību SIA Baltic Infrastructure Development.

Par to, ka Loginovam daļēji piederošs uzņēmums ticis pie vērienīga zemes nomas līguma Rīgas brīvostā, iepriekš vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums De facto.

"Ļoti cienu un augstu vērtēju žurnālistu darbu, bet aicinu turpmāk nevienu - ne žurnālistu, ne politiķi - nebūt par tiesnesi pirms tiesas. Tiklīdz šis gadījums izskanēja, visi prasīja Loginova galvu, un es nezinu, kādas acis mēs rādītu tagad, saņemot šo KNAB vēstuli," sacīja Ameriks.

Brīvostas valdes priekšsēdētājs uzsvēra, ka saceltās brēkas dēļ brīvosta ir zaudējusi reālu iespēju attīstīt Spilves pļavas: "Investors ir aizgājis, miljonu nav, Spilves pļavas aizaug un Rīgas brīvosta maksā nodokļus!"

De facto iepriekš vēstīja, ka darījums saistīts ar 166 hektāriem applūstošu pļavu tūlīt aiz Spilves lidlauka. Tā ir purvaina vieta, kuras sauszemes pleķīšos izvietojušies mazdārziņi, kas pavasarī pazūd zem ūdens. Šī teritorija atrodas Rīgas brīvostas apsaimniekoto zemju robežās.

Investors bija iecerējis būvēt Baltijā un Skandināvijā lielāko sadzīves preču komplektēšanas ražotni un vairumtirdzniecības ekspozīcijas centru nepilnu 20 miljonu eiro (14 miljonu latu) vērtībā. Tādus solījumus saņēmusi Rīgas brīvosta, kas pagājušā gada 15.decembrī valdes sēdē atbalstījusi vērienīgā zemes nomas līguma slēgšanu. Potenciālais investors solīja vairāk nekā 2700 darba vietu un piektajā darbības gadā pārkraut vismaz 180 000 konteineru.

Pēc nomas darījuma skandāla Singapūras uzņēmums Valhalla Commodities Investments šā gada aprīlī līgumu ar Rīgas brīvostu lauzis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tirgus mostas no murkšķa dienas

Aprīlī pircēji Latvijā sākuši pieņemt atliktos lēmumus par mājokļu iegādi, bet mājokļu pārdevēji biežāk akceptē piedāvājumus samazināt cenas, liecina Latio jaunākais Mājokļu pircēju pārliecības inde...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses