Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Aplikācijas līgotājiem

Aplikācijas, kas noteikti iederēsies katra līgotāja brīvdienu komplektā

Ja nedēļas nogalē plānota aktīva līgošana, noteikti vērts atcerēties ne vien par miestiņa un siera sagatavošanu, bet arī par viedtālruņa akumulatora uzlādēšanu, ārējās baterijas sagatavošanu un, protams, dažu noderīgu aplikāciju laicīgu lejupielādi. Šoreiz apskatīsim trīs aplikācijas, kas noteikti iederēsies katra līgotāja brīvdienu komplektā.

LMT Līgi, līgo ***** 

Kas gan līgonaktī svarīgāks par sieru, alu un ugunskuru? Protams, dziesmas un dejas. Nu jau pirms pāris gadiem tautās laistā LMT Līgo, līgo aplikācija nav zaudējusi aktualitāti arī šajā gadā. Aplikācijā iekļauts vairāk nekā 400 tradicionālo līgo tautasdziesmu, kuras pavada jau visiem zināmais meldiņš. Tā atskaņošana gan paliek lietotāja izvēles ziņā. Pārslēgties uz citu četrrindi iespējams, sakratot tālruni. Aplikācijā iekļauti arī sociālās dalīšanās rīki – lietotājam ir iespēja dalīties ar četrrindēm draugiem.lv, facebook.com un twitter.com, kā arī nosūtīt četrrindi īsziņas veidā un uzdodot to par rūpīgi izraudzītu apsveikumu. Sociālās dalīšanās rīki iekļauti arī aplikācijas fotosadaļā, kur iepriekš izstrādātos maketos iespējams ievietot draugu vai savu seju, vēlāk ar attēlu daloties sociālajos tīklos. Taču viena no vērtīgākajām aplikācijas iespējām ir saullēkta laika atskaite, kas ļauj noskaidrot, pēc cik stundām vai minūtēm konkrētajā pilsētā gaidāms saullēkts. Diemžēl tikai sešām lielpilsētām.

LigoLigo ***

Ja ar LMT aplikācijā atrodamajām 400 četrrindēm izrādās par maz un līdz rītam vēl kāds brīdis palicis, iespējams, noderēs AmberPhone izstrādātā aplikācija LigoLigo. Aplikācijā nav atrodama teju neviena papildfunkcija, kas sastopama Cube izstrādātajā LMT Līgo, līgo aplikācijā, – šeit neatradīsiet ne sociālās funkcijas, ne mūziku pavadījumam. Taču te ir divas iedaļas ar latviešu tautasdziesmām – vienā piecas senlatviešu tautasdziesmas, otrā – desmit populārāko līgotāju dziesmu.

"Pārsteigums" ir aplikācijas lejasdaļā izvietotais reklāmas laukums, kas, jāatzīst, netraucē pilnībā izmantot aplikācijas piedāvātās iespējas.

Kā pluss noteikti jāmin aplikācijas tīrais dizains, kurā būs viegli orientēties, arī tuvojoties rītam, kā arī tas, ka teksts atainojas pa visu ekrānu, tādējādi būs ērti pārskatāms ne vien viedtālruņa īpašniekam, bet arī tuvāk stāvošajiem līgotājiem, kuri vēlēsies pievienoties dziedāšanā.

Anti Mosquito * 

Pēdējo gadu laikā klajā nākušas neskaitāmas aplikācijas, kas sola atbaidīt visu – sākot no odiem un citiem knišļiem un beidzot ar satrakotiem lāčiem un nīlzirgiem. Taču aktuāls vienmēr paliek jautājums, cik iedarbīgas šīs aplikācijas patiesībā ir. Diemžēl lielākā daļa pētījumu pierādījusi, ka tās iedarbojas tikai uz cilvēkiem. Sakosti tiekam vienlīdz stipri – gan ar, gan bez viedtālruņa aplikācijas. Taču, ja visu iepriekš minēto vēlaties pārbaudīt uz savas ādas, viena no lietotāju visvairāk atzītajām aplikācijām ir tieši Anti Mosquito. Tās izvēlne ir gaužām vienkārša un sastāv tikai no četrām pogām – centrālā, ekrāna vidū novietotā, ļauj ieslēgt un izslēgt aplikāciju, bet trīs lejasdaļā novietotās – pārslēgties starp 14 k, 16 k un 20 k frekvencēm. Jāatzīst, ka testu laikā nekādas ievērojamas izmaiņas odu klātbūtnē nenācās novērot, taču, kas zina, iespējams, Rīgas odi ar visiem iespējamiem trokšņiem un skaņām jau tā saraduši, ka vairs neliekas ne zinis. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja