Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Mobilā darbnīca: Izvēlies savu stāstu

No 2. līdz 14. aprīlim izstādes Purvīša balva 2013 izskaņā Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē Arsenāls norisināsies Mobilā darbnīca: Izvēlies savu stāstu. Muzejs aicina nodoties radošai aktivitātei, pašiem izmēģinot autoru māksliniecisko izpausmju spektru. Rezultātā astoņu mākslinieku dažādos ekspozīcijas vēstījumus papildinās katra apmeklētāja izvēlētais un risinātais personīgais stāsts.

Mobilā darbnīca, katram dalībniekam saskatot un sajūtot sev tuvo daiļrades formu vai autora ideju, rosinās iedziļināties, interpretēt un radoši darboties, veidojot individuālu vizuālo stāstu. Dažādās tehnikās – ogles zīmējumā, objektu mākslā un asamblāžā būs iespēja iemiesot, turpināt un papildināt Harija Branta un Miķeļa Fišera vīziju tēlu dzīvi, Andra Brežes ironiski sentimentālo eksistences un atmiņu fragmentu, Andra Eglīša zemes darbus un Ivara Drulles vēstures norises. Darbu īstenošanai būs iespēja izmantot ogli, nelielus personīgos priekšmetus, fotogrāfijas, dažādus kolāžas materiālus.

Izstāde Purvīša balva 2013 parāda Latvijas laikmetīgās mākslas aktuālos un divu gadu periodā kvalitatīvākos un pārsteidzošākos notikumus, kur katrs mākslinieks ar tradicionālajiem vai laikmetīgajiem izteiksmes līdzekļiem runā par sev vai laiktelpai svarīgo. Daudzveidība ierosmēs, izpildījumā, akcentos un risinājumā mākslā, kas veido atsevišķu stāstu virkni izstādes skatījumam.

Mobilā darbnīca ir LNMM izstāžu zāles Arsenāls piedāvājums un aicinājums dažādu vecumu interesentu grupām – draugiem, ģimenei, skolas biedriem, interešu klubiem – pavadīt brīvo laiku, atzīmēt dzimšanas dienu vai citu nozīmīgu notikumu muzejā radošā, atraisītā gaisotnē, vienlaicīgi apgūstot un izzinot mākslas praksi.

Darbnīca ir lieliska iespēja aktuālās izstādes atmosfērā iegūt vai papildināt prasmes atšķirīgu mākslas veidu un tehniku pielietojumā, pašiem izmēģināt konkrētu mākslinieku darbības paņēmienus un, galvenais, darbojoties grupā izbaudīt kopīgo mākslas darba radīšanas prieku. Darbnīca var būt arī kā komandas saliedēšanas iespēja jebkuram darba kolektīvam. Dalībnieku skaits grupā: 5 – 15 cilvēki.

Mobilo darbnīcu vada izglītības programmu kuratori Arsenāla izstāžu zāles telpās. Muzeja vestibilā iespējams nobaudīt līdzpaņemtās sviestmaizes un tēju.

Grupas lūdzam pieteikties iepriekš, zvanot pa tālruni 67 357527 vai rakstot uz e-pastu [email protected].

Līdzi ņemamie materiāli: ogle, šķēres, līme, nelieli personīgie priekšmeti, fotogrāfijas, dažādi kolāžas materiāli – papīra, auduma izgriezumi. Darbnīcas cena: Ls 2 no personas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja