Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Sarunas muzejā: Ilmārs Blumbergs Es nemiršu

Svētdien, 15. septembrī, plkst. 15 mākslas zinātniece Anita Vanaga aicina Ilmāra Blumberga talanta cienītājus uz tikšanos mākslinieka jubilejas personālizstādē Es nemiršu Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē Arsenāls, pavēstīja muzeja pārstāve Nataļja Sujunšalijeva.

Ilmāru Blumbergu var uzskatīt par spēcīgāko mītiskās domāšanas pārstāvi Latvijas mūsdienu mākslā. Brīdis, kad acumirklīgais pārtop mūžīgajā, cilvēks un viņa eksistence, dzīve un nāve ir Blumberga izpētes objekti, kas daudzus gadus dažādās variācijās sastopami mākslinieka daiļradē – gleznās, grafikās, plakātos, grāmatu ilustrācijās, scenogrāfijā, skulptūrās, instalācijās, fotogrāfijās un videodarbos.

Tie ir redzami arī jaunākajā personālizstādē, kur vairāk nekā simts eksponātos autors veido autobiogrāfisku, dziļu, emocionālu stāstījumu un konceptuāli tēlainu radošo atskaiti par 70 gadu laikā pārdzīvoto, pārdomāto, izjusto, paveikto. "Zīmēt, ko dzīvoju, lai labāk saprastu, kā es dzīvoju," paskaidro mākslinieks.

Sarunā muzejā piedalīsies izstādes kuratore, mākslas zinātniece Anita Vanaga, kura ievadīs skatītājus savdabīgajā Ilmāra Blumberga tēlu, simbolu un zemtekstu pasaulē, stāstot par mākslinieka dzīvi un viņa jaunrades filozofiju, atsevišķu ciklu darbu koncepciju un tajos iekodēto autora vēstījumu.

"Šī izstāde saucas Es nemiršu!. Tā nav par miršanu. Tā ir par dzīvošanu," uzsver Blumbergs, stāstot, ka, uzzīmējot notikumu, cilvēks no tā tiek vaļā. "Viss. Tas ir prom. Tu it kā pārej tai nāvei pāri."


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja