Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Skyforger dārdēs un mirdzēs Mežaparkā

Mežaparka Lielajā estrādē Ziemeļrīgas kultūras apvienības rīkotā alternatīvās mūzikas cikla Ceļabiedri sezonas noslēguma koncertā 10. septembrī latviešu smagā metāla grupa Skyforger sniegs savu vienīgo šīgada koncertu Latvijā.

Cikla iepriekšējie koncerti sezonas garumā notika Mežaparka atjaunotā kompleksa Kokaru zālē, bet Skyforger vērienam vajadzīgs plašums. 10. septembra koncerts Rudens ceļš vēsturiski kļūs par pirmo smagā metāla pasākumu, kas dārdēs atjaunotās estrādes tribīnēs. Divu stundu lielkoncertā mūziķi sola iepriecināt klausītājus ar negaidītiem muzikāliem pārsteigumiem un interesantiem sastāva papildinājumiem. Gaidāma arī vērienīga skaņas un gaismu saspēle, kas aizmirdzēs pāri Mežaparka robežām.

Pēdējos gados arī valsts līmenī aktualizēts latviešu mūzikas eksporta jautājums, bet 1995. gadā dibinātā grupa Skyforger jau vairāk nekā 20 gadu garumā pati saviem spēkiem ieguvusi starptautisku atzinību un kļuvusi par pieprasītu festivālos un koncertos visā pasaulē. Šīgada augustā aizvadīts koncerts arī pasaules lielākajā heavy metal festivālā Wacken Oper Air, kuru apmeklēja ap 90 000 smagās mūzikas cienītāju. Skyforger pagānmetāla mūzikā saplūst latviešu tautas folklora ar smago roku, un arī ārpus dzimtenes grupas dalībnieki visu savu repertuāru, kurā stāsta par mūsu seno vēsturi, latviešu strēlniekiem, varoņteikām, mitoloģiju un rituāliem, izpilda latviešu valodā, tērpušies speciāli gatavotās autentisku latviešu tērpu kopijās.

Pēdējos gados ir sniegti līdz šim lielākie Skyforger koncerti ar vērienīgu scenogrāfiju arī Latvijā – Ingas Tropas režisētās pirmās latviešu metāloperas izrādēs Limbažos un Rīgā, kuru pamatā ir grupas 2010. gada albums Kurbads, kas tika izdots pasaulē lielākās smagā roka izdevniecības Metal Blade Records paspārnē. Šogad, iedvesmojoties no metāloperas, izdota arī multimediālā grāmata Kurbads. Latviešu varoņstāsts.

Lai saglabātu smagās mūzikas pasaulē tik svarīgo augsto dzīvā izpildījuma līmeni, kurā nav iespējas ar tehniskiem palīglīdzekļiem aizlāpīt trūkumus, kā tas tiek darīts popmūzikā, Skyforger turpina pilnveidot sastāvu, kurā kopš grupas pirmsākumiem ir Pēteris Kvetkovskis (vārdi, līdervokāls, ģitāra) un Edgars Grabovskis (basģitāra, karavīru balsis), un šogad tai pievienojies jauns bundzinieks Jānis Osis. Pašlaik grupa strādā pie jauna albuma, un nesen radīta kopdziesma Lec, eglīte ar folkloras draugu kopu Skandinieki, kam koncerta nedēļā publicēts arī videoklips. Koncertu Mežaparkā kuplinās vēl divi kolektīvi: folkloras un seno cīņu kopa Vilkači, kā arī folkloras kopa Delve.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja