Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Atkalredzēšanās ar Rīgas estrādes orķestri

29. februārī plkst. 17.30 Rakstniecības un mūzikas muzejā notiks sarīkojums Re! O! Reo, kurā uzmanība tiks pievērsta kādreizējam Rīgas estrādes orķestra veikumam, izceļot spilgtāko un apbrīnas vērto.

Kādreiz tik populārais kolektīvs, pēckara Latvijas estrādes mūzikas smagsvars un žanra pionieris šogad svin savu 55 gadu jubileju. Pasākumā būs iespēja tikties ar kādreizējiem orķestra dalībniekiem, solistiem un vadītājiem. Atmiņās dalīsies pianists un komponists Raimonds Pauls, trompetists, diriģents un aranžētājs Aivars Krūmiņš, dziedātāja Margarita Vilcāne, trompetists un komponists Gunārs Freidenfelds, Filharmonijas programmu pieteicēja Genoveva Skangale-Šustiņa.

Dalībnieki stāstīs par Rīgas estrādes orķestra repertuāru, orķestra mūziķiem, koncertdarbību, braucieniem ārpus Latvijas, kā arī atcerēsies dažādus sadzīves kuriozus. Par Rīgas estrādes orķestra vietu bijušās PSRS un pasaules džeza un populārās mūzikas kontekstā stāstīs džeza mūzikas pētnieks Indriķis Veitners. Sarīkojumā orķestra un solistu sniegumu varēs iepazīt gan skaņu ierakstos, gan kinomateriālos. Tiks rādīti arī fragmenti no nesen tapušās videointervijas ar ilggadīgo Rīgas estrādes orķestra solistu Zdzislavu Romanovski.

Vakara programmu papildinās fotoattēlu un orķestra plakātu projekcija. Attēlu klāstu veido materiāli no muzeja krātuves, Latvijas Nacionālās bibliotēkas un kādreizējo dalībnieku privātajiem arhīviem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Dons atgriežas no Eirovīzijas

12. maija vakarā mājās no Zviedrijas atgriezies dziedātājs Dons un Latvijas Eirovīzijas delegācija. Latvijas pārstāvja Dona Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā izpildītā dziesma “Hollow” ieguv...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja