Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Atklāj - Sinfonietta Rīga

Pērnavas koncertzālē ar Sinfonietta Rīga un Pāvo Jervi pie diriģenta pults 11. jūlijā tiks atklāts viens no nozīmīgākajiem vasaras klasiskās mūzikas notikumiem Baltijā - Pērnavas mūzikas festivāls.

Atklāšanā skanēs Jozefa Haidna, Arvo Pērta un Sergeja Prokofjeva skaņdarbi, bet Volfganga Amadeja Mocarta Flautas un arfas koncertā uz skatuves tiks aicināti arī divi izcili franču solisti - arfiste Marī Pjēra Langlamē un flautists Vensāns Likā. Ikgadējais Pērnavas mūzikas festivāls, ko 2010. gadā iedibinājusi ievērojamā Jervi mūziķu dinastija, norisināsies sesto reizi. Neilgajā pastāvēšanas laikā festivāls ir paspējis iekarot stabilu vietu Ziemeļeiropas muzikālo norišu kalendārā.

Pērnava ir cieši saistīta ar Jervi dinastijas vārdu. Tur savas bērnības vasaras kopā ar tēvu, pasaulslaveno diriģentu Nēmi Jervi pavadījis vēlākais Orchestre de Paris un Die Deutsche Kammerphilharmonie Bremen mākslinieciskais vadītājs Pāvo Jervi, vecākais no diriģenta abiem dēliem, pasaulē augstu vērtētiem diriģentiem. Atsaucoties P. Jervi aicinājumam, Sinfonietta Rīga uz Pērnavas festivālu dosies jau trešo reizi, šoreiz izpelnoties godu muzicēt festivāla atklāšanas koncertā. Festivāls turpināsies līdz 17. jūlijam. 14. jūlijā uzstāsies pasaulslavenā vijolniece Viktorija Mullova, bet galā koncerta zvaigžņu plejādē 15. jūlijā mirdzēs arī latviešu vijolniece Eva Bindere. Noslēgumkoncertā 17. jūlijā ar Igaunijas Festivāla orķestri P. Jervi vadībā muzicēs šobrīd slavas zenītā esošais vācu baritons Matiass Gerne.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja