Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Elīna Garanča – greizsirdīgā Eboli

Kinoteātrī Splendid Palace 19. oktobrī plkst. 19 tiešraidē no Parīzes Nacionālās operas varēs novērtēt opermūzikas gaidītāko notikumu, vienu no izcilākajām operām – Džuzepes Verdi muzikālo drāmu Dons Karloss –, kas šogad svin 150 gadu jubileju.

Operā greizsirdīgās princeses Eboli lomu dziedās visā pasaulē zināmā latviešu operdziedātāja – mecosoprāns Elīna Garanča.

"Verdi un dramatiskais repertuārs vienmēr ir bijusi mana sirdslieta, bet līdz šim vajadzīgā brieduma, manuprāt, pietrūka gan balsij, gan tehniskajām spējām. Manam liriskajam mecosoprānam un romantiskajai būtībai, jo īpaši karjeras sākumā, piestāvēja puišeļu lomas un Bel Canto, tomēr vienmēr sapņoju par lielajām operām un lomām. Uz skatuves esmu jau gandrīz 20 gadus un, dziedot Eboli partiju, kā arī gatavojot Amnerisas, Dalilas vai Kundrijas lomu, jūtos kā dziedātāja, kura tuvojas savam maksimumam," lomu komentē Elīna Garanča.

Četru stundu un 50 minūšu vēsturiskās drāmas Dons Karloss sižetā attēlotas reālas XVI gs. personības – Spānijas karaļa Filipa II, viņa sievas Elizabetes Valuā un dēla prinča Karlosa dzīvesstāsti, kas meistarīgi atainoti itāļu komponista Džuzepes Verdi vēlīnā posma darbā.

"Dziedot vienu un to pašu repertuāru tik daudzus gadus, šķiet, ka gan psiholoģiski, gan vokāli esmu atdevusi skatītājiem to, ko vēlējos pateikt, tādēļ gribējās kaut ko jaunu. Pie Dona Karlosa ar pedagogu strādājam jau pusotru gadu. Mūzika un emocijas ir tas, kas šajā operā mani saviļņo visvairāk. Tik lielā darbā, gandrīz kā maratonā, pats svarīgākais ir pareizi sadalīt spēkus un nenodarīt sev pāri. Ar savu balsi man šis tēls ir jātver ļoti personiski – ja tiek rakstīts, ka princesei Eboli bija tikai viena acs un viņa bija skaista, bet tomēr neglīta, tad visas šīs nianses meklēju arī es," par iejušanos princeses Eboli lomā stāsta slavenā operdziedātāja.

Citās lomās: Jonass Kaufmans, Sonja Jončeva, Ildars Abdrazakovs un Ludoviks Tezjē. Diriģents Filips Jordans, režisors Kšištofs Varlikovskis.

Biļetes: Splendid Palace kasēs un www.splendidpalace.lv. Franču valodā, ar subtitriem angļu valodā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Liepājas teātrī top iestudējums Ziloņa dziesma

Liepājas teātrī režisora Dmitrija Petrenko vadībā notiek darbs pie kanādiešu dramaturga Nikolā Bijona lugas Ziloņa dziesma iestudējuma, kuram režisors devis žanrisko apzīmējumu – skarbas spēlītes ...

VIDEO: Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas

Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas no rudenī gaidāmā studijas albuma, kas tās raibajā vēsturē būs jau septītais. Kompozīcijas autori ir grupas dibinātājs, kopš 1991. gada arī nemainīgs t...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja