Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Ja cilvēkiem patīk, tad nav velti strādāts

Laura Reinika tūre Es domāšu par tevi skanēs 12 pilsētās

"Kad rodas sajūta – nu ir laiks, tad jādomā par koncerttūri," saka mūziķis Lauris Reiniks. Nekur jau viņš nebija pazudis – koncertēja, vadīja šovus, piedalījās dažādos projektos, bet izrādās, ka kopš pēdējās organizētās koncerttūres pagājuši pieci gadi. Mikrofona ierakstu vadītāja Elita Mīlgrāve pēdējā laikā aizvien uzstājīgāk atgādinājusi, ka laiks kādam lielākam projektam. Viss nostājās savā vietā, kad Laurim, veiksmīgi sadarbojoties ar Guntaru Raču, radās dziesma Es domāšu par tevi. Tā Muzikālās bankas topā turējās 17 nedēļu. Paralēli tapa arī nošu grāmata un labāko dziesmu izlase CD. Labs komplekts, lai dotos pie klausītājiem. Un, kā jau ierasts, tas nebūs vienkāršs koncerts, bet  šovs, jo būs gan gaismas, gan ekrāni, gan dejotāji, gan "dzīvā grupa" un, iespējams, arī kāds viesis. Pēc koncerta Lauris Reiniks parakstīs diskus, nošu grāmatu. 

"Katrs sasparojas kaut ko dāvināt Latvijas simtgadei, tad nu man ir tapusi dziesmu nošu grāmata. Mūzikas skolotāji, ansambļi, kori prasīja notis, bet man to nebija. Tagad būs gan notis ar akordiem, gan vārdi 50 populārākajām dziesmām," gandarīts ir mūziķis. Jā, jā, viņš arī no skatuves redz, ka pirmo pantiņu visi mēģina dziedāt, piedziedājums sanāk skaļi, bet pēc tam jau vārdu līdzdziedāšanai pietrūkst. 

Kas dominē – vārdi vai melodija? "Manas labākās dziesmas tapušas kopā ar Mārtiņu Freimani, un mēs savulaik ļoti strīdējāmies, kas ir dziesmas veiksmes pamatā – labs teksts vai laba mūzika. Es aizstāvēju mūziku, viņš iestājās par tekstu," skaidro Lauris. "Man autoritāte ir Raimonds Pauls, un reiz viņš teica, ka dziesma ir laba, ja tā skan, spēlējot tikai uz klavierēm. Es to paturu prātā."

Laura Reinika koncerttūre Es domāšu par tevi aizsāksies Cēsīs 14. oktobrī un turpināsies Jelgavā, Ventspilī, Rēzeknē, Ādažos, Alūksnē, Valmierā, Madonā, Liepājā, Jēkabpilī un Preiļos. Koncerts Rīgā, Kongresu namā – 17. novembrī. Gan jau pēc koncertiem būs gan uzslavas, gan kritika. "Kurš ir virzītājspēks?" pārjautā Lauris un ilgi domā atbildi. "Grūti pateikt… Līdzsvarā. Vislielākais kritiķis sev esmu es pats. Sešpadsmit gadu uz skatuves – varu jau dot padomus arī citiem un palīdzēt. Kritika, kas nāk no cilvēkiem, kurus respektēju un kas ir profesionāļi, noder. Mani mudina darboties un dod prieku tas, ka skatītāji smaida, dzied līdzi, aicina koncertēt. Ja patīk, tātad nav velti strādāts."

Laikmetā, kad mūziku "nokačā" internetā, Lauris mūzikas diskus salīdzina ar fotogrāfijām albumos. "Ja nobrūk dators, tad pazūd gan fotogrāfijas, gan dziesmas… CD ir paliekoša vērtība," viņš uzskata un piebilst, ka pirms koncerttūres ir mazliet satraukts: "Gribas, lai viss izdodas, kā iecerēts, un skatītāji būtu priecīgi par redzēto un dzirdēto."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja