Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +11 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

KDi lasi: Franču kolorīts Siguldā

XXII Opermūzikas svētki Siguldā būs grandiozākie un greznākie – izcila pasaules opersolistu buķete

Speciāli šiem svētkiem veidotais Žorža Bizē Karmenas iestudējums būs baudāms kā īsta franču opera, jo titulvaroni un abus viņas liktenīgos vīriešus atveidos izcili dziedātāji no Francijas – mecosoprāns Klementīne Margēna, tenors Filips Do un baritons Pjērs Īvs Privo –, savukārt Mikaēlas lomā būs mūsu pasaules operdīva Maija Kovaļevska, kura šīs sirsnīgās, patiesi mīlošās meitenes tēlā daudzkārt saviļņojusi skatītājus Ņujorkas Metropolitēna operā un ir redzama pasaulē pirmajā 3D operfilmā, kurā iemūžināta Londonas Karaliskās operas izrāde Karmena. Galā koncertā uzstāsies piecas pasaules mēroga zvaigznes, turklāt šī būs iespēja pirmo reizi Latvijā dzirdēt pasaules operas megazvaigznes argentīniešu tenora Marselo Alvaresa balsi. Visus kopā opersvētku rīkotājs Dainis Kalns dēvē par savu sapņu komandu.

Karmenas brīvība

Svētku galvenajā notikumā – Ž. Bizē operas Karmena oriģināliestudējumā Siguldas pilsdrupu estrādē 2. augustā plkst. 21 – titullomā būs franču mecosoprāns Klementīne Margēna. Viņa bija divu iepriekšējo opersvētku galā koncertu publikas mīlule, tāpēc nolemts veidot izrādi tieši viņai, pirmoreiz piedāvājot Latvijas publikai iespēju Karmenas lomā vērot īstu franču dziedātāju.

"Karmena bija mana pati pirmā lielā loma. Tā man nesa lielu veiksmi, jo šajā lomā esmu apceļojusi pasauli un dziedājusi daudzos opernamos. Tikko to nodziedāju Itālijā, Romā, esmu to dziedājusi gan Minhenē un Berlīnē, gan Dalasas operā ASV un gatavojos aiznākamajā sezonā šajā lomā debitēt Ņujorkas Metropolitēna operā," Klementīne Margēna stāsta, ka pati uz savas ādas ir pārliecinājusies, "cik sieviešu, tik arī Karmenu, jo katra dziedātāja Karmenas tēlā ieliek savu atšķirīgo sievišķību. Viņā ir milzum daudz prieka un dzīvības. Viņai patīk baudīt dzīvi, un viņa vēlas justies un būt brīva. Karmenai tas ir ļoti būtiski. Atcerēsimies, ka šī opera ir komponēta laikā, kad sieviešu dzīvē nekāda brīvība un līdztiesība ar vīriešiem nebija paredzēta. Taču Karmena cīnās, un arī vēl šobaltdien ir jācīnās, lai līdztiesība būtu pilnīga".

Par Opermūzikas svētkiem Siguldā lasi 31.jūlija KDi!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja