Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Laipni lūgti manā pasaulē!

Mūziķis Ivars Pētersons jubileju atzīmēs ar koncertšovu.

Par latviešu Elvisu Presliju bieži dēvētais rokenrola mūziķis – dziedātājs, ģitārists un dziesmu autors Ivars Pētersons – šogad atzīmē 55 gadu jubileju un darīs to ar vērienu Latvijas Nacionālajā operā. Tur 16. augustā plkst. 19.00 gaidāms vērienīgs koncertšovs Welcome to My World divās daļās, kurā tiks izpildītas gan Ivara Pētersona oriģinālkompozīcijas, gan populāri pagājušā gadsimta piecdesmito un sešdesmito gadu hiti – no romantikas apvītām mīlas balādēm līdz pat enerģijas pilnai rokenrola klasikai. Un, protams, rokenrola karaļa Elvisa Preslija dziesmas.

Koncertšovā Ivara Pētersona grupai Petersons Band piebiedrosies stīgu orķestris Raimonda Ozola vadībā, bigbenda Mirage Jazz Orchestra pūtēju grupa, dāmu vokālais trio Diamond Voices, pianists Gints Žilinskis, ģitārists Jānis Kalniņš un rokenrola deju grupa Ķengurroks. Koncerta programmā iekļauti arī Ivara Pētersona dueti ar Zani Dombrovsku, Elzu Rozentāli, Elīnu Krastiņu un Latvian Blues Band līderi Jāni Bukovski.

Ivara Pētersona repertuāra centrā ir pagājušā gadsimta piecdesmito, sešdesmito un septiņdesmito gadu dziesmas angļu valodā. Īpaša loma viņa radošajā ceļā bijusi Elvisa Preslija mūzikai – šī rokenrola klasiķa dziesmas Ivars Pētersons arvien gan dziedājis koncertos, gan arī ierakstījis. Viņš arī vairākas reizes rīkojis Elvisa Preslija dzimšanas dienas svinības Latvijā un pats piedalījies Preslija līdzinieku konkursā ASV. 

"Man, visticamāk, nekad neapniks izpildīt lieliskās savulaik Elvisa Preslija dziedātās dziesmas, taču tikpat aizraujos arī ar savas oriģinālmūzikas piedāvāšanu klausītājiem," pirms gaidāmā jubilejas šova saka Ivars Pētersons. "Jā, arī tās ieturētas XX gadsimta piecdesmito, sešdesmito gadu stilistikā, jo tieši tā laika noskaņa mūzikas pasaulē man šķiet vistuvākā. Spriežot pēc klausītāju intereses, ne man vienīgajam, tādēļ būs milzīgs prieks atkal satikties nu jau kārtējā jubilejas koncertšovā."

Jubileja patiesībā ir divkārša, jo šogad aprit arī 35 gadi kopš dziedātāja un ģitārista Ivara Pētersona muzikāli radošās darbības sākuma. Kopš 2013. gada viņa pavadošās grupas nosaukums ir Petersons Band, kurā viņš muzicē kopā ar ģitāristu Raivo Vaivaru, kontrabasistu Bruno Priekuli un bundzinieku Indri Orubu. Vērienīgi koncerti, atzīmējot Ivara Pētersona jubilejas, jau kļuvuši par tradīciju. Iepriekšējās jubilejas nosvinētas Dailes teātrī, kur savu piecdesmito dzimšanas dienu 2018. gadā rokenrola mākslinieks atzīmēja ar solokoncertu Sweet Fifty, bet 2013. gadā notika koncerts Back to the Sixties

Biļetes uz rītdienas koncertšovu nopērkamas Biļešu paradīzē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja