Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Sudraba zvani skanēs 2000 balsīs

Daugavpilī jau 13. Starptautiskais garīgās mūzikas festivāls

Četras dienas – no 10. līdz 13. janvārim – Daugavpilī jau trīspadsmito reizi norisināsies Starptautiskais garīgās mūzikas festivāls Sudraba zvani. Šo festivālu, kura karstākajā uzmanības centrā ir starptautisks koru, vokālo ansambļu un solistu konkurss, izveidojis un nu jau deviņpadsmit gadus turpina vairāku Daugavpils koru diriģents un Mūzikas skolas Kordiriģēšanas nodaļas vadītājs Jevgeņijs Ustinskovs kopā ar pilsētas domes Kultūras pārvaldi.

Festivāls Sudraba zvani Daugavpilī skan pareizticīgo Ziemassvētku nedēļā, un tas piedāvā saviem dalībniekiem un publikai ielūkoties garīgās mūzikas daudzveidībā. "Festivāla koncertos, kas notiks ne tikai koncertzālēs, bet arī dievnamos, piedalīsies vairāk nekā 2000 dziedātāju. Kopumā festivālā tiks pārstāvētas deviņas valstis: Latvija, Igaunija, Lietuva, Baltkrievija, Krievija, Polija, Čehija, Slovākija un Vācija," stāsta festivāla mākslinieciskais vadītājs Jevgeņijs Ustinskovs, piebilstot, ka pilnīgi visi pasākumi publikai pieejami bez ieejas maksas. Viņš ir pārliecināts, ka arī šoreiz festivāla koncerti un konkursi dāvinās klausītājiem neaizmirstamus brīžus, spilgtas emocijas, uzbūvēs garīgus tiltus starp valstīm, tautībām, reliģiskām konfesijām un cilvēku dvēselēm.

Sudraba zvanu programma ir ļoti blīva: koncerti, konkursi, dievkalpojums, meistarklases. "Festivālu sāksim ar jauno dziedātāju konkursu. Tas notiks 10. janvārī Vienības nama koncertzālē un Mazajā zālē jau no plkst. 11. "Dziedot garīgās dziesmas, sacentīsies solisti no septiņu līdz 19 gadu vecumam. Viņi ir no Baltkrievijas, Igaunijas, Krievijas, Latvijas, Lietuvas un Polijas. Pusseptiņos vakarā jau notiks uzvarētāju apbalvošana," paskaidro J. Ustinskovs.

11. janvārī notiks bērnu, bet 12. un 13. janvārī pieaugušo koru un ansambļu konkurss. Žūriju vadīs starptautiski pazīstamais diriģents Milans Kolena no Slovākijas. "Uz mūsu festivālu brauc ļoti spēcīgi kolektīvi. Konkursā savulaik piedalījušies Sōla, Austrums, Balsis, Sapnis, Ausma, Juventus. Pagājušajā konkursā 2017. gadā galveno balvu ieguva bērnu koris Vesna no Maskavas, kurš vēlāk tajā pašā gadā izcīnīja arī Eiropas Grand Prix Tolosā. Šoreiz ir neparasti daudz dalībnieku no Polijas – četri kolektīvi," atklāj J. Ustinskovs. Viņš pats festivālā piedalīsies ar četriem koriem – Daugavpils Mūzikas vidusskolas mācību koris un 13. vidusskolas jauktais koris sacentīsies konkursā, savukārt Daugavpils Latviešu kultūras centra jauktais koris Daugava un vīru koris Forte dziedās koncertos. J. Ustinskovs pats diriģēs arī savu jaundarbu, kuru atklāšanas koncertā Vienības namā 11. janvārī plkst. 19 pirmatskaņos trīs kori, trīs solisti un orķestris Daugavpils Sinfonietta

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja