Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Precīzs trāpījums paša pārdzīvojumos

Georgijs Surkovs iestudējis 104 lappuses par mīlestību

"Es pilnīgi nejauši uzzināju, ka Edvards Radzinskis, kuru es pirms tam biju pazinis kā vēsturnieku, ir arī dramaturgs," sarunā ar laikrakstu Diena atzīst jaunais režisors Georgijs Surkovs, kurš Valmieras teātra Apaļajā zālē ir iestudējis E. Radzinska sarakstīto zinātniski populāro drāmu 104 lappuses par mīlestību. Tās pirmizrāde notiks šovakar, 26. janvārī.

"Kad es izlasīju šo lugu, mani absolūti pārsteidza, cik labi tā ir uzrakstīta – tik skaisti un dziļi, turklāt tā ļoti precīzi trāpīja manos iekšējos pārdzīvojumos. Iestudējot izrādi, ir ļoti svarīgi izvēlēties materiālu, kurš, ja ne sniedz atbildes, tad uzdod tādus pašus jautājumus, kādus tu uzdod sev," par Edvarda Radzinska darbu stāsta jaunais režisors.

Jau pēc tam Georgijs Surkovs ir uzzinājis, ka šo lugu 1964. gadā ir iestudējis arī Oļģerts Kroders, kuram, tāpat kā viņam, tā ir bijusi debija Valmieras teātrī. Šis darbs ir ticis uzvests uz dažādām skatuvēm un piedzīvojis vairākas kino ekranizācijas. Viena no tām ir Debesis. Meitene. Lidmašīna (2002) ar krievu dīvu Renātu Ļitvinovu galvenajā lomā.

Tas ir stāsts par daudzsološu fiziķi Elektronu un simpātisku stjuarti Natašu, kuri ierauga viens otru dzejas vakarā. Nākamajā dienā viņi atkal satiekas tajā pašā vietā. Un iemīlas. Viņi tiekas vēl pāris reižu. Kādu rītu, pamodies viens savā istabā, Elektrons atrod Natašas atstāto pašu pirmo lappusi par mīlestību, kur rakstīts: "Vairāk tikties nevajag." 

Galvenās lomas šajā izrādē atveido Mārtiņš Meiers un Inga Apine. Aktrisi režisors noskatījis Mārtiņa Eihes iestudējumā Smaržo sēnes. Pārējos aktierus viņam palīdzējusi izvēlēties Valmieras teātra mākslinieciskā vadītāja Indra Roga. G. Surkovs viņas un Mihaila Gruzdova vadībā savulaik apguvis teātra režiju Latvijas Kultūras akadēmijā.

Pārējās lomās izrādē būs redzami aktieri Klinta Leja, Madara Melne-Tomsone, Krišjānis Salmiņš, Ivo Martinsons un Imants Strads. "Viss saslēdzās – gan Valmieras teātra īpašā atmosfēra, gan aktieru komanda, gan materiāla izvēle, kas sava satura, valodas un gaišuma dēļ ļāva mums divus mēnešus nodzīvot absolūtā laimē," atklāj Georgijs Surkovs.

Jaunais režisors piebilst, ka pēdējos mēģinājumos viņā esot iezagušās skumjas par to, ka viss tūlīt beigsies. Jau pēc pirmizrādes Georgijs Surkovs dosies uz Viļņu, kur iestudēs nākamo darbu – par skolu, paplašinot savu šīs sezonas izrāžu ģeogrāfiju (viņa kontā jau ir iestudējumi Rēzeknes teātrī Joriks un Nacionālajā teātrī).

Tuvākās 104 lappuses par mīlestību – 27., 28. janvārī, 8., 16., 18., 20., 21. februārī. Vairāk informācijas var lasīt www.vdt.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja