Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 6. jūnijs
Ingrīda, Ardis

Dabas, gardēžu, pat skeletona šūpole

Lieldienās čakli jāšūpojas, lai vasarā nekostu odi un citi kukaiņi un pa gadu nevajadzētu kauties ar "lāča miegu", turklāt – kas vienreiz kāris šūpoles, tam tās jākar arī citās Lieldienās, jo citādi lopiem neklājoties labi, brīdina tautas ticējumi. Šis būs jau otrais pavasaris, kad šūpošanās priekus varēs izbaudīt ļoti intensīvi – Siguldā no 15. līdz 17. aprīlim norisināsies otrais šūpoļu festivāls Latvija šūpojas Siguldā.

Tajā būs apskatāmi un izmēģināmi kopumā 100 īpaši festivālam veidoti vides objekti un šūpoles 36 vietās Siguldas pilsētas un novada teritorijā – gan 3 km garā pastaigu maršrutā no Siguldas dzelzceļa stacijas līdz koncertzālei Baltais flīģelis, gan Raiņa parkā, Siguldas pils kompleksā, gan arī Gaujas Nacionālā parka teritorijā, Allažos, Morē, Jūdažos un Siguldas pagastā. Šūpoļu karte pieejama Siguldas novada Tūrisma informācijas centrā un www.sigulda.lv.

Festivāla objektus radījuši mūziķi no grupām Astro`n`out un Dzelzs vilks, Siguldas Opermūzikas svētku organizatori, LNT Brokastu komanda, scenogrāfs Rūdolfs Baltiņš, jaunā māksliniece Kristīne Niedrāja, kā arī Siguldas novada uzņēmēji un izglītības iestāžu audzēkņi. Varēs izšūpoties Dabas aizsardzības pārvaldes radītajās Dabas šūpolēs, iejusties čempionu lomā Skeletona šūpolēs, ērti iekārtoties Šūpoļstudijā, novērtēt Gardēžu šūpoles un pagaršot Gardās šūpoles... Īpaši padomāts arī par šūpolēm cilvēkiem ar kustību ierobežojumiem – Svētku laukumā atradīsies meistara Mārtiņa Rupmeja radītās šūpoles Šūpojas visi!. Festivāls sāksies ar Zaķu skrējienu no Siguldas dzelzceļa stacijas 15. aprīlī plkst. 13, bet svētdien, 16. aprīlī, Siguldas Svētku laukumā notiks gadatirgus.

Lieldienu pasākumi gaidāmi arī citviet Latvijā. Tā, piemēram, rakstnieka Ernesta Birznieka-Upīša dzimtajā vietā Pastariņa muzejā Tukuma pusē 16. aprīlī varēs krāsot olas un tās meklēt orientēšanās sacensībās, kā arī piedalīties sacensībās Putnu koris, atdarinot putnu balsis. Džūkstes Pasaku muzejā būs iespēja tikties ar pasaku tēliem, krāsot un ripināt olas, šūpoties, minēt mīklas un iet rotaļās. Jelgavas Pils parkā pasākumā Lieldienu pastaiga risināsies pavasara veiklības spēles, šūpošanās, būs piepūšamās atrakcijas, darbošanās ap olām, iespēja apskatīt dzīvniekus izstādē Trusis un citi un doties izjādē ar ponijiem un Reinas zirgiem. 

Savukārt Rīgā Lieldienu svētku pasākumi plānoti atvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā, pie Kultūras pils Ziemeļblāzma, kultūras centros Iļģuciems un Imanta, koncertzālē Ave Sol, Rīgas Jūgendstila muzejā, Mazajā ģildē u. c. Lieldienu radošās darbnīcas bērniem darbosies Rīgas Porcelāna muzejā, izšūpoties varēs pie Brīvības pieminekļa un Līvu laukumā, bet Mežaparkā iecerētas atrakcijas bērniem, kulinārijas meistarklases pieaugušajiem, kopīga zupas vārīšana un lielās omletes cepšana, mūziķu priekšnesumi un tirdziņš.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja