Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Arnis Mednis: Dievs deva vēl vienu iespēju

Pēdējo reizi uz skatuves Arnis Mednis kāpa Valentīndienā — Lindas Leen koncertā Arēnā Rīga. Nedēļu vēlāk viņš ieskatījās acīs nāvei. 

Tagad Arnis cer atgriezties uz skatuves. Ar vienu dziesmu jau pēc mēneša — 8.novembrī Nacionālajā teātrī savā 50 gadu jubilejas koncertā. Pagaidām gan viņam nav spēka padziedāt. Pēc februārī pārciestā smagā insulta Mednis pilnībā vēl nav atlabis, vairākas ķermeņa funkcijas joprojām nav atjaunojušās. Taču viņš cīnās, vingrinās un mēģina saprast, kāpēc Dievs viņam devis vēl vienu iespēju būt šajā saulē. Dziesmu Arnis jau ir izvēlējies — Kyrie Eleison! "Man šobrīd nav nekā cita, ko teikt, kā tikai: Kyrie Eleison! — Kungs, apžēlojies!"

"Ļoti daudz gāju pret straumi, pret vēju. Redzēju, ka neiet! Bet tomēr: nē, nē, nē, man ir krampis, es izvilkšu, esmu baigais vecis! Un eju pretī liktenim. Varbūt par šādu rīcību arī tiku sodīts. Bija taču zīmes jau pašā sākumā, ka džeza kluba projekts nebūs veiksmīgs, ka nevajag to darīt. Bet es cīnījos. Šito darbu! Trīs gadu laikā pazaudēju milzīgu naudu, laiku un veselību," Arnis atskatās uz laiku pirms nelaimes.

Par pārciesto nelaimi, sajūtām viņā pusē, iepriekšējo muzikālo darbību, pašreizējo veselības stāvokli un savu cīņu Arnis Mednis stāsta jaunākajā Sestdienas numurā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Pirmsvēlēšanu BŪT vai NEBŪT

Kā iekšpolitiskās spēles un skandāli atsaucas uz Eiropas Parlamenta vēlēšanām, un kuram to sarežģītā matemātika šoreiz palīdzēs? SestDiena aplūko prognozes, stipros un vājos punktus politiķu cī...

Padomes eksistences jēga

Nacionālā alkoholisma ierobežošanas padome: "Ja mēs neteiksim, ka alkohola patēriņš pieaug, vēl nodomās, ka mūsu padomes eksistencei nav jēgas…"

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata