Laika ziņas
Šodien
Migla

Dinamo tagad pašiem savs Rokijs

Ja sezonas laikā ir pāris brīvdienu, tad Peka ar sievu Arju labprāt aizejot uz operu vai muzeju. «Esam jau Rīgā bijuši uz mākslas muzeju un apskatījuši latviešu mākslinieku darbus. Tie patiešām ir skaisti. Vienreizēji skaisti. Rīgā ir tik daudz ko redzēt!» Peka cenšas izdibināt, kad Latvijas Nacionālā opera uzsākšot jauno sezonu. Nav šaubu, ka vismaz vienu izrādi viņš noskatīsies.
Somu trenera Pekas Rautakallio stāšanos pie Rīgas Dinamo stūres daudzi hokeja līdzjutēji gaidīja ar lielām cerībām. Trenera paziņojumi, ka Dinamo spēlēs ātrāku un agresīvāku hokeju, pieņemti ar tik neviltotu sajūsmu, it kā pārorientēšanās uz jaunu spēles stilu jau garantētu uzvaras un punktus turnīra tabulā. Tomēr skaidru atbildi, vai Rautakallio būs ražīgāks par slovāku veiksminieku Juliusu Šupleru, saņemsim tikai pēc sezonas.

Hokeja cienītāji ar stāžu atceras aizsargu Rautakallio, kurš vairākas sezonas spēlēja arī NHL. Pekas uzvārdu Ziemeļamerikā bija grūti izrunāt, tāpēc viņu iesauca par Rokiju. Peka ir audzis piecu bērnu ģimenē, un hokejista karjeras sākums nebija viegls. «Līdz Pori centram bija iespēja nokļūt ar autobusu, taču man nekad nebija naudas transportam. Tomēr vēlēšanās trenēties bija tik liela, ka braucu ar riteni ne tikai vasarā, bet arī ziemā. Piecpadsmit kilometru pa vienu maršrutu, ziemā ar nosalušām pēdām un pirkstiem. Jā, tas bija sāpīgi, bet nebija citas izejas, ja bija vēlēšanās spēlēt hokeju.»

100% atdevi viņš prasīs arī no Dinamo hokejistiem. «Meistarības viņiem pietiek. Viņi patiešām var labi spēlēt un uzvarēt. Tikai tas viss notiks ar nosacījumu, ja viņi laukumā simtprocentīgi atdos visus spēkus un katrā maiņā. Būs zaudējumi, bez tiem nav iedomājams hokejs, taču man nebūs iemesla uz viņiem dusmoties, ja redzēšu, ka viss ir izdarīts pēc labākās sirdsapziņas. Tad arī nebūs kauns par padarīto.»

Vairāk par Dinamo jauno treneri un viņa vaļaspriekiem lasiet jaunākajā Sestdienā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Ar mūzikas pedagoga gēnu

Jebkurš bērns var dziedāt! – uzsver bērnu vokālās studijas Siguldiņa vadītāja Elīna Gruzniņa (42). Viņai izdodas organizēt gan sadarbību ar pazīstamiem mūziķiem, ļaujot bērniem uzstāties kopā ar zva...

Pirmie legālie Latvijas saimnieki

Biogrāfiskā vārdnīca Latvijas Satversmes sapulce deputātu biogrāfijās 1920–1922 atklāj deputātu likteņus un rāda laiku, kad Latvijas vēlētāju aktivitāte bija daudz augstāka nekā šodien.

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata