Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Čārlzam III konstatēts vēzis

Pirms pāris nedēļām Lielbritānijas karalis Čārlzs III nokļuva slimnīcā, kur ārstēja palielinātu prostatu, un, veicot papildu izmeklējumus, viņam atklāts arī audzējs.

Lai gan pagaidām netiek izpausta sīkāka informācija, kāda veida vēzis viņam ir, Bakingemas pils paziņojusi, ka tas nav prostatas vēzis. Karalis nekavējoties jau sācis ārstēšanos, kas notiek ambulatori. Turpmāk dažādos publiskos pasākumos Čārlzu III aizstās Velsas princis Viljams, taču vairākus pienākumus viņš pildīs pats – galvenokārt dažādus administratīvus darbus. Tāpat Čārlzs aizvien regulāri tiksies ar Lielbritānijas premjerministru.

Neskatoties uz dažādām domstarpībām, kas pēdējā laikā valdījušas starp britu karaļnamu un Saseksas hercogu princi Hariju, kurš ar sievu Meganu Mārklu un bērniem princi Ārčiju un princesi Lilibetu dzīvo ASV, paredzēts, ka tuvākajā laikā pie tēva Londonā ieradīsies arī viņš, ģimeni gan tomēr atstājot Amerikā.

Britu karaliskajā ģimenē veselības jomā šis gads sācies saspringti – arī Velsas princese Katrīna joprojām atveseļojas pēc pērnā gada beigās notikušās plānotās vēdera operācijas. Viņa gan neizpauž diagnozi. Plānots, ka princese karaliskos pienākumus atsāks pildīt pēc Lieldienām.

Čārlzam III atbalstu un uzmundrinājumu publiski jau izteikušas dažādas augstas amatpersonas, tostarp ASV prezidents Džo Baidens.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli


Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata