Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Rubiks kubā

Padomju laikā Latvijas kompartijas funkcionārs Alfrēds Rubiks bieži mēroja ceļu uz PSRS galvaspilsētu Maskavu, lai atskaitītos par padarīto un saņemtu instrukcijas par sociālisma celšanu Latvijā. Tagad «biedrs Rubiks» kļuvis par «Rubika kungu», darbojas pavisam citas savienības struktūrās un lielu daļu laika pavada Eiropas Savienības galvaspilsētā Briselē.

Eiropas Parlamenta deputāta statuss Rubikam nodrošina ievērojamas privilēģijas: deputāta alga ir ap 6200 eiro mēnesī (pēc nodokļiem), tāpat tiek maksātas dažādas piemaksas par uzturēšanos Briselē un Strasbūrā, deputātiem tiek apmaksāta ceļošana, dāsni finansēta palīgu algošana un biroja uzturēšana. «Tas ir paradokss, ka Rubiks kā principiāls cīnītājs pret kapitālismu tagad labprāt dzīvo no nīstā kapitālisma augļiem,» secina EP deputāte Sandra Kalniete.


Rubiks ir Sociālistiskās partijas priekšsēdētājs apvienībā Saskaņas centrs. Viņa attiecības ar Urbanoviča un Ušakova vadīto Saskaņas centru ne vienmēr bijušas gludas; par to liecina arī atšķirīgā pieeja 18.februāra referendumam par krievu valodas statusu. Parakstu vākšanas laikā Rubiks teica, ka neplāno parakstīties un piedalīties referendumā, bet tagad mainījis savas domas. «Visiem jāiet uz referendumu! Arī pats iešu un balsošu. Tā būs manas sirdsapziņas izvēle; nevienam nav jāzina, kā balsošu,» Sestdienai stāsta Rubiks. Arī viņa dēli nevēlas atklāt, kā balsos.

Vairāk par nesatricināmo sociālistu Alfrēdu Rubiku un viņa dēliem lasiet Sestdienā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli


Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata