Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies

Siltie brokastu salāti ar pikanto pārsteigumu

Pārsteigums var arī izpalikt, ja kādam nepatīk asums. Bet tie, kuriem patīk, – ai, ai, kā novērtēs! Pasteidzoties notikumiem priekšā, tā ir pašvārītā habanero mērcīte. Taču arī bez tās šie salāti ir brīnišķīgi!

Sastāvdaļas: 2 krietnas saujas svaigu vai saldētu zaļo pākšu pupiņu, 1 kārba konservētu pupiņu, 1 mazs sarkanais sīpols, saišķītis svaigu pētersīļu, ½ laima sulas, laba olīveļļa, sāls, pipari pēc garšas, 4 mīksti vārītas olas, grauzdēta maize.

Pašvārītā habanero mērce: 3 habanero pipari, 1 paliels tomāts (bez cietā galiņa), ½ sīpols, 3 ķiploka daiviņas, ½ sarkanās paprikas.

Visu apgrozot cep pannā sakarsētā eļļā, kamēr ir mīksts un labi aprāvis brūnumu, gandrīz apdedzis. Tad liek traukā, pievieno vienu ēdamkaroti tomātu pastas, vienu līdz divas tējkarotes cukura, pustējkaroti sāls un visu sablendē.

Ja grib saglabāt ilgāk, tad uzkarsē, līdz mērce uzmet burbuli. Uhhh! Uzmanīgi pagaršo, vai kā netrūkst... 

Gatavošana

1. Zaļās pākšu pupiņas viegli apvāra sālsūdenī vai tvaicē tik ilgi, lai tās vēl saglabā kraukšķīgumu.

2. Tikmēr sīki un smalki sakapā pētersīļus un sarkano sīpolu.

3. No konservētajām pupiņām nolej šķidrumu, ber tās salātu bļodā un samaisa ar siltajām pākšu pupiņām.

4. Pieliek sakapātos pētersīļus un sīpolus, piespiež laima sulu (var drusku arī cukuru garšas balansam), pārlej ar šļuku olīveļļas.

5. Visu samaisa, pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus melnos piparus.

6. Pasniedz uz salātu šķīvjiem, katrai porcijai uzgriežot četrās daļās vienu mīksti vārītu olu. Uz tām uzpilina habanero mērci, ja vēlas (mazliet mērcītes var iejaukt arī salātos!). Bauda ar grauzdētas maizes šķēlēm, kam uzpilināta laba olīveļļa, vēlams, svaiga, pēdējā rudens spieduma.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Daudzu centru priekšrocības

Pamatā bija vēlēšanās saglabāt un vienot, viss pārējais sadīga, auga un sazaļoja pakāpeniski, atceroties nu jau visiem labi pazīstamā Kalnciema kvartāla veidošanās sākumu, SestDienai saka Kārlis Dambe...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata