Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies

Vēlās brokastis: ķirbju mafini

Šīs nedēļas sestdienu vismaz daļa bērnu noteikti gaidīja ar nepacietību, jo taču jāsvin helovīni! Zināms, ka pie mums netrūkst arī šo amerikānisko svētku pretinieku, taču apēst kaut ko garšīgu var arī tāpat. Tāpēc piedāvājumā vēlās brokastis ar pikantiem siltajiem salātiem un ķirbju kēksiņiem saldummīļiem par prieku!

Elementāri pagatavojami, smukā krāsā un, kas varbūt būtiski kādam diētas ieturētājam, – garšā bagātīgi, taču visai liesi pēc sastāva! Nu, tikai tā šokolāde... Bet to jau var aizstāt ar kaltētām dzērvenēm.

Sastāvdaļas: 370 g miltu, 60–70 g cukura, 1,5 tējk. cepamā pulvera, ½ tējk. sodas, šķipsniņa sāls, 1 tējk. ķirbja garšvielu (var tikai kanēli), 1 glāze izvārīta ķirbja biezeņa (man bija muskata un sviesta ķirbis apm. 300 g ), 120 g piena, 2 ēd. k. neitrālas garšas augu eļļas, 1 mazliet sakulta ola, 1 tējk. vaniļas ekstrakta vai 2 tējk. vaniļas cukura, vai ½ vaniļas pāksts sēkliņu, 80 g šokolādes čipsu vai gabaliņos sakapātas šokolādes.

Gatavošana

1. Ķirbi bez mizas sagriež gabalos un liek vārīties nelielā ūdens daudzumā apmēram uz 15 minūtēm. Krāsni ieslēdz, lai sakarsējas līdz 200 grādiem.

2. Kad ķirbis izvārījies, nokāš ūdeni un ķirbi saspaida vai sablendē. Pievieno pienu, eļļu, olu, vaniļu un visu samaisa.

3. Citā bļodā sajauc miltus ar cukuru, sāli, cepamo pulveri, sodu un ķirbja garšvielām.

4. Slapjās sastāvdaļas pievieno sausajām, apmaisa, pieber arī šokolādi un sajauc kopā. Saudzīgi un nepārcenšoties!

5. Pilda ietaukotās formiņās (¾ no tilpuma) un cep 18–20 minūšu, līdz mafini viegli apbrūnē. (Manējie, jāatzīst, mazliet pārcepās.) Pēc tam ļauj nedaudz atdzist un ēd pēc patikas siltus vai aukstus.

Ceļam saulītē un galdā ķirbjus! Ja nav izaudzēti pašu dārzā, tad var doties uz tirgu vai veikalu – arī lielveikalos patlaban nopērkami dažnedažādu šķirņu vietējo zemnieku ķirbji!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Daudzu centru priekšrocības

Pamatā bija vēlēšanās saglabāt un vienot, viss pārējais sadīga, auga un sazaļoja pakāpeniski, atceroties nu jau visiem labi pazīstamā Kalnciema kvartāla veidošanās sākumu, SestDienai saka Kārlis Dambe...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata