Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

VID saņēmis 75 430 nulles deklarācijas

Pēdējās dienās strauji kāpis iesniegto tā saucamo nulles deklarāciju skaits un Valsts ieņēmumu dienests (VID) ir saņēmis 75 432 fizisko personu mantiskā stāvokļa deklarāciju.

Kā informē VID Sabiedrisko attiecību daļā, pēdējo dienu laikā vidēji dienā tiek iesniegts vairāk nekā 6000 deklarāciju, piemēram, otrdien, 29.maijā, tika iesniegtas 6608 mantiskā stāvokļa deklarācijas.

Kopumā 26 personas iesniegtajās mantiskā stāvokļa deklarācijās norādījušas iepriekš nedeklarētus ienākumus kopumā 660 516 latus, par kuriem aprēķināts 99 217 latu iedzīvotāju ienākuma nodoklis pēc 15% likmes.

VID iepriekš norādīja, ka sākumdeklarēšana skars plašu iedzīvotāju loku, piemēram, cilvēkus, kuru uzkrājumi un parādi ir lielāki par 10 000 latu, tādejādi VID Nodokļu pārvaldes direktora vietniece Dace Pelēkā lēsa, ka provizoriskais cilvēku skaits, kurus varētu skart sākumdeklarēšanās, ir ap 70 000. Viņa gan vēl pirms deklarāciju iesniegšanas sākšanas atzina, ka valstij nav zināms, cik daudz cilvēku ir ar kredītsaistībām, kuras arī būs jādeklarē, tāpēc kredītņēmēji šajā apjomā nav ierēķināti.

Tuvojoties mantiskā stāvokļa deklarāciju iesniegšanas termiņa beigām - 1.jūnijam -, ik dienu tiek sasniegti jauni iesniegto deklarāciju skaita rekordi, iepriekš norādīja VID.

Jau ziņots, ka 2011. gada 15. decembrī stājās spēkā Fizisko personu mantiskā stāvokļa un nedeklarēto ienākumu deklarēšanas likums, kas paredz, ka mantiskā stāvokļa deklarācija noteiktām iedzīvotāju kategorijām jāiesniedz VID no 1.marta līdz 1. jūnijam. Tajā jānorāda ziņas par personas mantisko stāvokli 2011. gada 31. decembra plkst. 24.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses