Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
Eiropas Savienība grib būt globāla mēroga līdere aprites ekonomikā, klimata politikā un vides aizsardzībā

Zaļais kurss sākas ar paradumu maiņu

Eiropas Parlamenta (EP) plenārsesijas, kas šonedēļ notiek Briselē, dienaskārtībā ir vairāki ar Eiropas Zaļo kursu saistītie jautājumi, to vidū arī aprites ekonomika un tās īstenošana visās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs.

Top komentāri

mjā
m
Jā, Papua Jaungvineja joprojām dzīvo pēc zaļā kursa noteikumiem. Ēģiptieši būvēja piramīdas, bet papuāsi izvēlējās zaļo kursu.
Dostojevskis
D
Cilvēki ir pierādījuši, ka spēj sabojāt jebkuru principā labu ideju. Ar "zaļo kursu" notiks tas pats. Tikai sekas būs smagākas, jo "zaļismā" ir daudz reiz lielākas melošanas iespējas, nekā jebkurā citā sektantismā. Tas tāpēc, ka "zaļisma" melu atmaskošanai nepieciešams daudz vairāk laika, nekā , piemēram, komunisma atmaskošanai. Cietējs būs cilvēks parastais.
Krējums Saldais
K
Ir skumji lasīt šādus tekstus. "Zaļais kurss sākas ar paradumu maiņu...". . . . Tieši otrādi - zaļais kurss piespiež cilvēkus atvērt savus maciņus un maksāt daudz dārgāk par to pašu + piemēslot vidi vēl vairāk un straujāk. Kā piemērs - elektroauto. Parakājoties Internetā, var atrast datus, ka pieslēguma vietā (pie e_auto) rozetes nonāk tikai apmēram 11% no enerģijas, kas tika izmantota elektrības ražošanai TECā. Maz tāpēc, ka paša TEC lietderības koeficents ir apmēram 45% + ķēde ar 5-6 transformatoriem ar lietderības koeficentu 95%, kas summā dod tikai 73%. Vēl zudumi pašā elektrības pārvadā vados. Un ja vēl pieliek klāt paša e_ auto lietderības koeficentu, tad sanāk, ka auto ar iekšdedzes dzinēju ir 2 reizes efektīvāks un ekoloģiskāks par e_auto. Bet kas tiek uzspiests?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses