Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Viņķele: Vairs nedarbojas pieeja "gan jau pats sevi pabaros"

Jo mēs ilgāk esam demokrātijā, jo mazākas ir tās raustīšanās – nav tā, ka atnāk jauna valdība un tad gaisma sākas. Atzīsim godīgi – mēs jau lielākoties turpinām to, ko kolēģi ir sākuši. Tā, runājot par politisko pēctecību un ministru prioritātēm, intervijā Romānam Meļņikam apliecina veselības ministre Ilze Viņķele.

Top komentāri

Ilva
I
Ārprāts ir tas, ja par ginekologa konsultāciju maksā 35 euro, kur ārsts pajautā kādas sūdzības, sūdzību nav...labi, tad uztaisīsm sonogrāfiju +32 euro. Loti jauki, viss ir ok, par ko jāmaksā 67 euro par 10 min., ja tagad galvenais ir usg, kur nosaka problēmu...Ne katrs to var samaksāt, aiziet jau par tālu šīs te maksu noteikšanas...
mg
m
Vispār visas sistēmas problēmu pamatā ir tas, ka nav nošķirta privātā medicīna no valsts medicīnas un ārsti drīkst strādāt abās. Tas noved pie tā, ka par valsts naudu pērk dārgu un modernu aparatūru, bet pacients pie tās var tikt tikai kā attiecīgā profesora privātpacients vai maksas pacients (jo kvotas beigušās). Tāpat arī tagad varbūt vairs tik bieži atklātā tekstā aploksnes neprasa (kaut aizvien ir gadījumi, kad paprasa, es ar to saskāros vēl pirms 3 gadiem), tagad valsts slimnīcā ārsts sabiedē ar garām rindām, kvotu beigām un laipni piebilst, ka viņš pieņem/operē/ārstē arī, lūk, tādā un tādā Veselības centrā. Ārsti ieskrien valsts slimnīcās būtībā novirzīt pacientus uz savām privātpraksēm. Daudzas jomas turas uz melno darbaspēku: nabaga rezidentiem, kuri atšķirībā no citām valstīm nevis strādā pieredzējušu ārstu uzraudzībā un no viņiem mācās, bet strādā vieni paši, kamēr viņu rezidentūras vadītāji haltūrē privātpraksēs. Viņi pat savus rezidentus vaigā nepazīst!
Viena tukša muca
V
Šī kundze savulaik Pilsoniskā savienībā par to vien runāja, kā pārņemt varu valstī. No tā var secināt, ka viņai vajadzīgs amats, alga, bet ne darbs tautas labā. Un kapēc ielikts viņas 20 gadus vecs foto? Kauns likt tagadējo izskatu?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē