Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mūzika

Pasniegtas pirmās Kormūzikas balvas

Mežaparka Lielās estrādes Kokaru zālē sestdien pirmo reizi tika pasniegtas Kormūzikas balvas, informēja Dziesmu svētku biedrības valdes priekšsēdētājs Ints Teterovskis.

Personisks ceļojums no ziemas uz pavasari. Šūberta Ziemas ceļojums ieskandinās kamersēriju Personīgi

Ar retu iespēju visā pilnībā dzirdēt Franča Šūberta vokālo ciklu Ziemas ceļojums Latvijas Nacionālās operas (LNO) solista Riharda Millera un LNO solistu koncertmeistares Ērikas Milleres sniegumā Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 21. janvārī plkst. 15.00 atsāksies koncertsērija Personīgi, kas četros koncertos līdz maija vidum piedāvās iepazīt arī ukraiņu mūziku un izbaudīt pavasarīgu latviešu mūziku un dzeju.

Grupa Green Day izdod jaunu albumu

Globālā mēroga rokgrupa Green Day, kuras sastāvā darbojas Billijs Džo Ārmstrongs (Billie Joe Armstrong), Maiks Dirnts (Mike Dirnt) un Trejs Kūls (Tré Cool), nodod klausītājiem četrpadsmito studijas ieraksta albumu Saviors. Līdztekus albumam pie faniem nonāk arī dziesmas Bobby Sox videoklips.

Nosaukti balvas Zelta mikrofons nominanti. Visvairāk nomināciju – Fiņķim un Patrishai

Trešdien, 17.janvārī, tika izziņoti balvas Zelta mikrofons nomināciju piecinieki un sadarbības partneru simpātijas. Visvairāk nomināciju - piecas - saņēmuši Fiņķis un Patrisha par dziesmu Raķešu zinātne: gada dziesma, radio hits, videoklips, straumētākais ieraksts ar Elektrum un Elvi dziesma. Četras nominācijas ieguvušas grupas Astro'n'out un Singapūras Satīns, bet pa trim nominācijām ir Sudden Lights, Instrumenti un Donam.

Nosauktas Muzikālās bankas 15 fināldziesmas

Ar klausītāju un ekspertu balsojuma palīdzību noskaidrotas tās 15 dziesmas, kas turpinās sacensību par 2023. gada vērtīgākās popa un roka dziesmas titulu Latvijas Radio 2 aptaujā Muzikālā banka 2023, informēja aptaujas rīkotāji.

Nosaukti kormūzikas balvas pretendenti; balvu par mūža ieguldījumu saņems Jēkabs Ozolņš

Pirmo Kormūzikas balvu par mūžā ieguldījumu saņems Dziesmu un deju svētku virsdiriģents un goda virsdiriģents, ilggadējs Liepājas 1.vidusskolas jauktā kora, vīru kora Nīca, jaukto koru Laiks un Līva diriģents, Liepājas pilsētas un novada koru virsdiriģents, Kurzemes dziesmu svētku mākslinieciskais vadītājs, komponists Jēkabs Ozoliņš, informēja balvas pārstāve Inga Vasiļjeva.