Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ditas Rietumas kino izlase: 7.IX - 14.IX

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Septiņu māsu noslēpums @@

Režisors Tomijs Virkola. Lomās Nūmi Rapasa, Vilems Defo, Glena Klouza u. c.

Futūristiska antiutopija, kuras darbība risinās tuvā nākotnē uz ļaužu pārapdzīvotās Zemes. Zviedru aktrise ar starptautisku karjeru Nūmi Rapasa iejūtas septiņu dvīņumāsu lomās, kuras kopš bērnības veido vienu personu – Karīnu Setmenu. Sešu meiteņu dzīve nākotnes sabiedrībā ir nelegāla – ģimenē ir atļauta tikai viena atvase. Varonīgā un nelegālā daudzbērnu tēva lomā – Vilems Defo, totalitārās dzimstības plānotājas lomā – Glena Klouza. Filmu vietumis gan gribas dēvēt par komēdiju, nevis ticami nostrādātu, pārliecinošu un baisu nākotnes vīziju.

 

Baltijas dokumentālo filmu forums @@@@

Seansi kinoteātros KSuns un Kino Bize līdz 10.IX 

Turpinās Baltic Sea Docs – līdz svētdienai KSunī un Kino Bize var noskatīties tematiski daudzveidīgas, diskusiju rosinošas dokumentālās filmas. Vai šķiršanās ir neizbēgama – šādu jautājumu uzdod šķirto laulību tēmai veltītā somu filma Katrs otrais pāris (7.IX 18.00 KSunī). Vai izglītības kvalitāte ir atkarīga no konkrēta pedagoga aizrautības – šādu tēmu rosina Īrijas un Spānijas filma Dzīvot skolā (7. IX 21.00 KSunī). Vai zinājāt, ka Kubā ir valsts programma dzimumu maiņas atbalstam? Par to vēsta filma Havanas jaunā seja (8.IX 18.00 KSunī).

 

Manifests @@@@

Režisors Jūlians Rozefelts. Seanss kinoteātrī Splendid Palace 14.IX 21.30 

Konceptuāla provokācija Keitas Blānšetas cienītājiem no Rīgas Starptautiskā kinofestivāla programmas. Aktrise iejūtas dažādos tēlos – no bomža līdz TV diktorei. Manifests nav filma ar klasiski veidotu vēstījumu, tas ir epizožu kopums ar Blānšetas solonumuriem, kas konceptuāli pamatots kā interpretācija par klasisko manifestu – Komunistiskās partijas, sirreālistu, Dogme 95 u. c. – tekstiem. Vizuāli un aktieriski pārliecinošais darbs, kuru veidojis vācu mākslinieks Jūlians Rozefelts, ļauj paskatīties uz radikāliem tekstiem no negaidīta skatpunkta.

 

Cīsiņsuns @@@

Režisors Tods Solondzs. Seansi kinoteātrī Splendid Palace 14.IX 16.30, 17.IX 20.30 

Cīsiņsuns jeb taksis ir simpātisks elements, kura skumjais ceļš no viena saimnieka pie otra atklāj traģikomisku un absurdu pasauli. Amerikāņu neatkarīgā kino klasiķis Tods Solondzs ir uzticīgs savam rokrakstam. Arī šajā filmā ironiskais vēstījums un kolorītie personāži spēj izraisīt ne tikai smieklus, bet arī eksistenciālas skumjas un smeldzi. Filmā spēlē slaveni aktieri – Elena Bērstina, Denijs de Vito, Grēta Gerviga un Žilī Delpī. Filma no Sandānsas festivāla programmas, to producējusi kompānija ar saknēm interneta biznesā Amazon Studios.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja