Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Šovakar pasniegs Latvijas Literatūras gada balvas

Ceturtdien, 18. aprīlī, plkst.18 Dizaina Fabrikā  notiks Latvijas Literatūras gada balvas (LaLiGaBa) pasniegšanas ceremonija, kurā tiks paziņoti un apbalvoti laureāti katrā no piecām nominācijām, sveikti speciālbalvu ieguvēji un sumināts mūža balvas ieguvējs – rakstnieks Alberts Bels -, informēja Kultūras ministrijas pārstāve Līga Buševica.

Balvai piecās nominācijās izvirzīti aizvadītajā gadā izdotie literāri augstvērtīgākie veikumi Latvijas literatūrā. Nominācijas aplūkojamas šeit:

Mūža balvas ieguvējs, kā arī balvu ieguvēji katrā no nominācijām saņems naudas balvas, kā arī dizaina studijas MĀJO veidoto LaLiGaBas lampu, kas iemieso ideju par grāmatu kā gaismas simbolu.

Pasākumā tiks nosaukti un sveikti autori, kuru darbi izvirzīti speciālajām balvām kā īpaši notikumi Latvijas rakstniecībā 2012. gadā, kā arī pasniegtas Latvijas Literatūras gada balvas atbalstītāju sarūpētās balvas. 

LaLiGaBas 2012 ekspertu komisijā strādāja literatūrfilosofe Ieva Kolmane, dzejniece Liāna Langa, dzejniece un tulkotāja Maira Asare, literatūrzinātnieks Jānis Ozoliņš, literatūrkritiķe Anda Baklāne, dzejniece Ērika Bērziņa, literatūrzinātnieks Pauls Daija, rakstniece Dace Rukšāne-Ščipčinska un tulkotāja Mudīte Treimane.

Balvas pasniegšanas pasākumu šogad veido radošās apvienības Nomadi mākslinieki Krista Burāne un Mārtiņš Eihe sadarbībā ar scenogrāfi Ievu Kauliņu, pasākumā spēlēs Undertango. Par balvas publicitāti rūpējas dzejnieks Andris Akmentiņš un LALIGABA radošā komanda.

Ieeja pasākumā visiem, kas mīl Latvijas literatūru

Balvas pasniegšanas pasākuma laikā Dizaina fabrikā par draudzīgām cenām ar norēķinu skaidrā naudā būs nopērkamas Latvijas Literatūras gada balvai nominētās un citas Latvijas autoru grāmatas. Nopērkot jebkuras 2 grāmatas, pirmie 20 pircēji dāvanā saņems īpašu Literatūras gada balvas auduma maisiņu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja