Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ansītis, Grietiņa un jutekliskuma studijas Berlīnes Valsts operā

Apmeklētājiem beidzot pilnībā ir atvērta Berlīnes Valsts operas vēsturiskā ēka bulvārī Unter den Linden. Tās rekonstrukcija ilga septiņus gadus un ir izmaksājusi 400 miljonu eiro

Berlīnes Valsts operas ēkas svinīgā atklāšanas ceremonija notika šā gada 3. oktobrī, taču pēc tam teātris tika slēgts vēl uz diviem mēnešiem, lai pabeigtu visus nepieciešamos darbus.

Berlīnes Valsts opera atkal uzņēma skatītājus pagājušās nedēļas nogalē. 7. decembrī notika koncerts par godu teātra 275 gadu jubilejai. Tajā Berlīnes Valsts operas muzikālā vadītāja Daniela Barenboima vadībā skanēja Fēliksa Mendelszona-Bartoldi, Riharda Štrausa un Pjēra Bulēza mūzika – katrs no šiem komponistiem kādreiz diriģējis šajā teātrī. Pēc tam notika divas pirmizrādes: Engelberta Humperdinka opera visai ģimenei Ansītis un Grietiņa un Klaudio Monteverdi šedevrs Popejas kronēšana.

Ziemassvētku hitu Ansītis un Grietiņa iestudējuši diriģents Sebastiāns Veigle un režisors Ahims Freiers: šī ir krāsaina izrāde, kurā apvienota leļļu teātra un cirka estētika. Tā noformēta leģendārajam māksliniekam Ahimam Freieram raksturīgajā stilā un rada totālā mākslas darba iespaidu – visa skatuve kļūst par viņa audeklu.

Popejas kronēšanu sagatavojuši senās mūzikas speciālists maestro Djego Fazoliss un režisore Eva Marija Hekmeira. Šī izrāde, kurā dzied izcils solistu ansamblis, jau novērtēta kā šedevrs – XVII gadsimtā komponētais stāsts par Romas imperatora Nerona mīlas intrigām tiek pasniegts kā izaicinoši laikmetīga mācība par seksualitātes un jutekliskuma dabu.

Popejas kronēšana atgriezīsies repertuārā 2018. gada 8., 12. un 14. jūlijā. Savukārt Ansīti un Grietiņu varēs dzirdēt līdz šā gada 29. decembrim.

Informācija par Berlīnes Valsts operas izrādēm: www.staatsoper-berlin.de

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja