Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Draugi – Andrejam Žagaram

"Par mīlestību pret Latviju es varētu sniegt veselu interviju," saka Asmika Grigorjana

Lietuviešu soprāns Asmika Grigorjana, kurai svētdien svinīgā koncertceremonijā Berlīnes Koncertnamā pasniedza nozīmīgo Vācijas kritiķu gada balvu kategorijā Gada dziedātāja, jau šosestdien, 14. oktobrī, dziedās koncertzālē Cēsis, kurā jau sesto reizi notiks Andrejam Žagaram veltītais opermūzikas galā koncerts Draugi – Andrejam Žagaram ar pasaules mēroga zvaigžņu dalību. Koncertā tiks atskaņots Džuzepes Verdi Rekviēms.

Rekviēma solistu kvartetā līdzās izcilajam lietuviešu soprānam Asmikai Grigorjanai dziedās tenors Dmitro Popovs, kanādiešu mecosoprāns Nora Suruzjana (iepriekš izziņotās Zandas Švēdes vietā) un jau otro gadu pēc kārtas – latviešu bass Edgars Ošleja. Kā allaž uz skatuves būs Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO), kuram pievienosies Valsts akadēmiskais koris Latvija, kas atzīts par vienu no labākajiem Džuzepes Verdi Rekviēma interpretiem pasaulē. Koncerta diriģents būs Stavangeras simfoniskā orķestra galvenais diriģents Andris Poga.

Opus Klassik balvu Asmika Grigorjana ieguvusi par CD Dissonance, kurā viņa kopā ar lietuviešu pianistu Luku Geņušu ierakstījusi 19 Rahmaņinova dziesmas, kuras pati dēvē par "mazām operām dažās minūtēs". Albumu izdevis ierakstu nams Alpha Classics. "Šī balva, tāpat kā pārējās, kuras esmu saņēmusi, man ir īpaši nozīmīga tāpēc, ka varu par to pateikties daudziem cilvēkiem, kuri man ir ļoti palīdzējuši manā dziedātājas karjerā. Turklāt man tā piešķirta par manu pašu pirmo mūzikas albumu! Patīkami, ka tas saņēmis tik augstu novērtējumu. Šis CD tapis dīvainā laikā, kad tiek apšaubīta visa krievu kultūra. Tomēr mēs spējam nodalīt labo no sliktā un saprast, ka šīs lietas nav savienojamas un krievu komponisti drīkst pastāvēt arī šodien," Dienai atbildēja Asmika Grigorjana.

Piemiņas koncertu Draugi – Andrejam Žagaram ik gadu oktobrī rīko Andreja Žagara kultūras attīstības fonds. Šis gads ir īpašs ar to, ka 16. oktobrī ilggadējais Latvijas Nacionālās operas un baleta direktors Andrejs Žagars (1958–2019) atzīmētu savu 65. dzimšanas dienu.

"Kad Andrejs 2016. gadā dibināja fondu, viņa mērķis bija attīstīt Latvijas kultūras vidi, rīkojot dažādus kultūras pasākumus ar pasaules mēroga zvaigznēm, tādējādi iezīmējot Latviju pasaules kultūras kartē. Jau piecus gadus Andreja Žagara kultūras attīstības fonds darbojas bez viņa, un mēs esam gandarīti, ka katru gadu Vidzemes koncertzālē Cēsis izdodas pulcēt spilgtus Latvijas mūziķus un ievērojamas pasaules zvaigznes. Privātu apstākļu dēļ šogad mums nepievienosies mecosoprāns Zanda Švēde, taču sestdienas koncertā dzirdēsim citu pasaulslavenu mecosoprānu – lielisko kanādieti Noru Suruzjanu. Viņa savulaik Latvijas Nacionālajā operā izpildīja titullomu Ž. Bizē operā Karmena un Šarloti Ž. Masnē operā Verters Andreja Žagara iestudējumos," stāsta Andreja Žagara kultūras attīstības fonda valdes loceklis un koncertprogrammas veidotājs Arturs Maskats.

Koncertu Draugi – Andrejam Žagaram rīko Andreja Žagara kultūras attīstības fonds sadarbībā ar LNSO un koncertzāli Cēsis. Biļetes tirgo koncertzāles Cēsis kasē un Biļešu paradīzes kasēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja