Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgā uzstāsies leģendārais DJ T no Berlīnes

Piektdien, 20. augustā Rīgā notiks elektroniskās deju mūzikas resursa The Room ikgadējais pasākums, kurā pirmo reizi Latvijā uzstāsies viena no Eiropas klubu kultūras nozīmīgākajām mūzikas figūrām – leģendārais DJ T (Thomas Koch) no Berlīnes.

Pagājušā gadā pandēmijas dēļ pārceltais TheRoom LIVE deva dzīvību jaunam intīmam TheRoom vasaras projektam, kurš norisinājās vienā no skaistākajām un leģendām apvītajām vietām Rīgā — Eduarda Smiļģa Teātra muzejā Āgenskalnā. Šogad 20. augustā tas norisināsies jau otro reizi. Šī gada deju mūzikas notikums nes nosaukumu AvantGarden un tajā kā īpašais viesis uzstāsies viens no pasaules klases producentiem DJ T. Leģendārajam vācu dīdžejam, ierakstu kompānijas Get Physical un žurnāla Groove dibinātājam, šī būs pirmā uzstāšanās Latvijā.

2019. gada novembrī TheRoom projekts pārstāvēja Latviju Eiropas mūzikas naktī Berlīnē, līdzās pārējo Eiropas valstu vadošajiem klubiem.

Nav tāda cilvēka, kurš klausītos house, techhouse un techno žanru mūziku, bet nebūtu dzirdējis par Berlīnes zīmolu Get Physical. Šo ierakstu kompāniju 2002. gadā kopīgi atvēra Berlīnes DJ duets MANDY, Booka Shade un Tomas Koch, kurš kā DJ T jau bija plaši pazīstams cilvēks mūzikas industrijā. Paralēli regulāriem DJ setiem klubos “Music Hall”, “Dorian Grey”, “Plastik”, “XS” un “The Box”, viņš 1989. gadā sāk izdot žurnālu “Groove”, kuram pats arī raksta kā redaktors. Šis žurnāls uz vairākām desmitgadēm kļūst par ietekmīgāko izdevumu kontinentālajā Eiropas klubu kultūrā.

2000. gados DJ T. izdotie ieraksti gūst  fundamentālu skanējumu deju zālēs un klubos. Sekojot Monsterbaze EP, nākamie “Get Physical” izdotie albumi “Playground” (2005), “The Inner Jukebox” (2009) un “The Pleasure Principle” (2011) ierakstāmi elektroniskās deju mūzikas zelta fondā. 2000. gadu vidus pagāja zem techhouse žanra zvaigznāja, un “Get Physical” kļuva par šī virziena vadošo zīmolu. 2020.gadā dienasgaismu ieraudzīja DJ T jaunākais studijas albums “Trans Orient Express”, kuru izdeva “Get Physical Music”. Elektroniskās mūzikas nozarē muzikālās nozīmes fokuss nepārtraukti mainās, tomēr DJ T. jau trīs dekādes ir viena no nozīmīgākajām figūrām mūsdienu elektroniskās deju mūzikas industrijā.

Reizi gadā TheRoom deju notikums uz vienu nakti kļūst par ritmu kultūras centru un par deju notikuma norises vietu ik gadu tiek izvēlēta kāda īpaša lokācija: lofts ar mājīgu jumta terasi vai galerija kaut kur Rīgas centrā. Muzejs vai privātmāja ar dārzu.  

Aizvadīto gadu laikā TheRoom projekts ar augošu popularitāti ir kļuvis par gaidītu mūzikas kultūras notikumu daudziem rīdziniekiem. Pasākumu sērija aizsākās 2013. gadā kā vienreizējs privāts notikums TheRoom žurnāla lasītājiem un biedriem, bet šodien tiek dēvēts par Baltijas reģiona fenomenu. 2019. gada novembrī TheRoom kluba projekts tika pārstāvēts Eiropas mūzikas naktī Berlīnē līdzās pārējo Eiropas valstu vadošajiem klubiem. Aizvadītajos pavasaros TheRoom norisinājies Sporta 2 kvartālā, Spīķeru koncertzālē, H2O6 centrā un citās ar klubu kultūru nesaistītās vietās Rīgā.

TheRoom deju pasākumu projekts tradicionāli tiek izziņots tikai vienu reizi gadā slepenā norises vietā. AvantGarden lokācija pēc tradīcijas tiks izziņota piektdienas, 20. augusta pēcpusdienā.

 

Droši pasākuma apmeklējuma nosacījumi:

PRIVATE by TheRoom // AvantGarden 2021 apmeklēt klātienē vari, ja:

-        esi vakcinēts;

-       pēdējo 6 mēnešu laikā izslimojušas Covid-19 un to vari dokumentāli pierādīt;

-       vari uzrādīt negatīvu Covid-19 testu (PCR), kas veikts ne agrāk kā 48 stundas pirms ierašanās pasākumā.

Pie ieejas visiem biļešu īpašniekiem būs jāuzrāda personu apliecinošs dokuments kopā ar derīgu sertifikātu.

 

Lai saglabātu pasākuma intīmo atmosfēru — biļešu skaits ir ierobežots!

Biļetes ir pieejamas te.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja