Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Daugavpils teātris sāk 25. jubilejas sezonu

Uzsākot 25. jubilejas sezonu kopš Daugavpils teātra darbības atjaunošanas, tā radošais kolektīvs otrdien, 7. augustā, tikās savā pirmajā šīs sezonas sapulcē, lai patīkamā gaisotnē atskatītos uz padarīto, ielūkotos tuvākajā nākotnē, kā arī izziņotu gaidāmās sezonas jaunumus un aktīvi sāktu darbu pie tiem, pastāstīja teātra pārstāvis Jānis Krūtkrāmelis.

Teātra vadītājs Oļegs Šapošņikovs atklāja, ka, pateicoties ieguldītajam darbam iepriekšējā sezonā, jauno sezonu teātris sāks bez parādiem, tāpēc, lai saglabātu uzņemto pozitīvo attīstības virzienu, sezonas laikā paredzams divtik smags, intensīvs un atbildīgs darbs.Jaunajā sezonā teātris iestudēs 14 jaunas izrādes dažādās valodās un žanros, skatītājiem piedāvājot klasiskās izrādes, gaumīgas komēdijas, muzikālus uzvedumus, kā arī izrādes bērniem un jauniešiem. Arī šosezon izrādes būs gan latviešu, gan krievu, gan latgaliešu valodās. Jaunajā sezonā teātris paredzējis piesaistīt vairākus viesmāksliniekus: gan aktierus, gan režisorus, scenogrāfus, horeogrāfus un kostīmu māksliniekus.Kā pārsteigumu jaunajā sezonā, teātris tā apmeklētājiem piedāvās režisora Viktora Jansona iestudēto Viljama Šekspīra lugu Sapnis vasaras naktī latgaliešu valodā, ko paši aktieri un teātra darbinieki lepni dēvē par pasaules pirmizrādi, jo līdz šim pasaules teātra vēsturē V. Šekspīra lugas nav tikušas iestudētas latgaliešu valodā. Tāpat teātra apmeklētājiem būs iespēja jauniestudējumā baudīt viena no Latvijas skatuves humora meistariem Jāņa Jarāna aktierspēli, kurš īpaši uzaicināts dalībai izrādē.

Oficiālā sezonas atklāšana notiks 5. oktobrī ar V. Šekspīra komēdiju Sapnis vasaras naktī, bet oktobra vidū Daugavpils teātrī pirmo reizi viesosies režisors no Izraēlas ar izrādi bērniem, savukārt decembrī Daugavpils teātrī būs skatāma muzikālā izrāde, kas tapusi sadarbībā ar grupu Baltie lāči. Sezonas gaitā paredzētas arī citas pirmizrādes, bet septembrī būs iespēja apmeklēt iepriekšējās sezonas populārākās izrādes.

Sezonas atklāšanas sapulces noslēgumā īpaši tika sveikti un atzīmēti Daugavpils teātra skatuves izcilnieki, ko teātris virzīja teātra gada balvai Spēlmaņu naktī. Tāpat apaļajās jubilejās tika sumināti visi teātra darbinieki un aktieri, neizpalika arī tradicionālā kopbilde un tosts par godu jaunajai sezonai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devusies aktrise Baiba Indriksone

92 gadu vecumā mūžībā devusies teātra un kino aktrise Baiba Indriksone (22.02.1932–14.05.2024), liecina Latvijas Nacionālā teātra mājaslapā publicētā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja