Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas Leļļu teātris sāk 70. sezonu

9. augustā savu 70. jubilejas sezonu sāks Latvijas Leļļu teātris, informēja teātra pārstāve Anda Dzenīte. 5. augustā teātra darbinieki pulcējās, lai satiktu kolēģus, noklausītos tradicionālo sezonas sākuma uzrunu un nofotografētos kopējai kolektīva bildei.

Leļļu teātris plāno spraigu jubilejas sezonu – skatītājiem tiks piedāvāti vismaz 10 jauniestudējumi, kā arī īpaši, dzimšanas dienai veltīti pasākumi – ceļojošā izstāde Leļļu stāsti, lekciju cikls par teātra vēsturi, skanīgāko dziesmu CD, filma par teātra pēdējās desmitgades radošajiem meklējumiem un daudz kas cits.

2014./2015. gada sezonā plānoto jauniestudējumu klāstā latviešu trupā iekļautas izrādes: O. Preislers Herbe ar lielo cepuri (rež. E. Niklasons), Ē. Kestners Emīls un Berlīnes zēni (rež. Ģ. Šolis), S. Kozlovs Ezītis un egle (rež. M. Koristins), V. Pavlovskis Septiņi kazlēni un vilks (rež. V. Pavlovskis), kā arī M. Stāraste Kas notiek Dižmežā? (rež. M. Koristins). Rudens izbraukumiem Latvijas reģioniem tiks iestudēts skanīgs leļļu koncertuzvedums Viens, divi, trīs, un tu esi brīvs! (rež. L. Kirmuška). Krievu auditorijai tiks gatavoti iestudējumi: M. Gricmanis Neglītais pīlēns (rež. D. Petrenko), I. Grindenko Sarkangalvīte un vilks (rež. V. Blūzma), V. Pavlovskis Septiņi kazlēni un vilks (rež. V. Pavlovskis), kā arī V. Bušs Makss un Morics rež. E. Kaufelds).

Jau no 8. augusta visi, kam tuva leļļu pasaule, aicināti apmeklēt teātra ceļojošo izstādi Leļļu stāsti Gulbenes novada vēstures un mākslas muzejā. Izstāde tur būs apskatāma līdz 28. augustam.

Sīkāka informācija par izrādēm un plānotajiem pasākumiem atrodama teātra mājaslapā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja