Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Poļiščuka plāno vērsties tiesā pret Rīgas namiem

Teātra observatorijas režisore Gaļina Poļiščuka uzskata, ka pašvaldības SIA Rīgas nami rīkojās nelikumīgi, šodien atslēdzot ūdeni un elektrību un aizzīmogojot Kongresu nama mazās zāles durvis, tāpēc viņa plāno vērsties tiesā.

Poļiščuka sacīja, ka tiesā vērsīsies tuvākajā laikā un jurists jau gatavo vēstuli Rīgas namiem, jo viņi esot rīkojušies nelikumīgi. "Tāpat arī mēs varam atnākt un apzīmogot Rīgas namu biroju," piebilda Poļiščuka.

Viņa arī norādīja, ka patlaban teātra nākotne nav skaidra, taču režisore cer uz sabiedrības atbalstu. Tāpēc nākamnedēļ teātris varētu vērsties pie iedzīvotājiem, lai pievērstu uzmanību šai "netaisnīgajai situācijai". Ja situācija neatrisināsies un būs skaidrs, ka šajā valstī valda netaisnība, Poļiščuka varētu doties prom no Latvijas.

Savukārt Rīgas namu komunikāciju speciāliste Terēza Luksa aģentūrai LETA skaidroja, ka līgums ir beidzies un teātrim nav juridiska pamata tur atrasties. Līdz brīdim, kamēr režisore neparakstīs pieņemšanas-nodošanas aktu par Rīgas namiem piederošām lietām un aparatūru, teātra darbinieku aktivitātes uzmanīs Kongresu nama apsargi.

Luksa teica, ka Rīgas nami nogaidīs nedēļu, lai dotu laiku teātrim pašam izvākties. Pēc tam telpas varēs īrēt jebkurš interesents uz konkrētu pasākumu. Rīgas namu pārstāve noliedz, ka Kongresu nama mazo zāli jau būtu noskatījis kāds cits ilgtermiņa īrnieks - līdzīgi kā lielā zāle, arī šīs telpas paredzētas īstermiņa nomai konkrētu pasākumu organizēšanai.

Kamēr Teātra observatorija telpas nebūs atbrīvojusi, pagaidām tās nomai netiek nodotas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Siguldā notiks pirmie Gaujas plostnieku svētki

Piektdien, 10. maijā, Gaujas krastā pie pilsētas pludmales norisināsies Plostnieku nakts Siguldā. Gaujas plostnieku amata prasmēm ir tikpat sena vēsture kā Gaujas ūdensceļam. Zināms, ka 19. gadsimt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja