Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

KDi iesaka: Dziedi, dejo, šķiro atkritumus!

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Festivāls. No 5. līdz 7. augustam atpūtas kompleksā Ratnieki Līgatnes pagastā notiks festivāls Laba daba. Spēlēs bungu un dūdu grupa Auļi, vīru kopa Vilki, Jura Kaukuļa apvienība Jauno Jāņu orķestris, perkusionista Nila Īles grupa Kanisaifa, panku apvienība PND, sintpopa grupa LLL, mākslinieka Kristiana Brektes un domubiedru grupa +K+M+B, kā arī Pienvedēja piedzīvojumi, Inokentijs Mārpls, Zig Zag, Baložu pilni pagalmi, Oranžās brīvdienas, Tesa, Riga Reggae, duets Čipsis un Dullais, dziesminieki Kārlis Kazāks, Keitija Bārbale un Evija Vēbere. Galvenais viesmākslinieks būs vācu dīdžejs Westbam, kuram uz skatuves pievienosies Eastbam jeb Roberts Gobziņš. Uzstāsies mūziķi no Lietuvas, Ukrainas, Izraēlas, Tanzānijas un Kanādas. Laba daba turpina attīstīties vides aizsardzības un ilgtspējas virzienā – šogad šeit tiks šķiroti atkritumi un ieviesta depozītglāžu sistēma.

Laba daba 
Atpūtas kompleksā Ratnieki 5.–7.VIII 
Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 42–62
www.labadaba.lv 

***

Visam, ko dara Aminata, ir raksturīga gaume un kvalitāte. Publicitātes foto 

Popmūzika. Šovakar Andrejostas kvartālā notiks Aminatas koncerts Savvaļas pusē. Aminatu droši var dēvēt par vienu no spilgtākajām pašmāju popzvaigznēm. Māksliniece ir atradusi savu balsi un stilu, kas nepārtraukti mainās, taču vienmēr ir atpazīstams. Visam, ko viņa dara, ir raksturīga gaume un kvalitāte. Aminata ir arī talantīga dziesmu autore. Koncertā skanēs gan viņas hiti, gan nesen iznākušā minialbuma Savvaļas pusē kompozīcijas.

Aminata
Andrejostas kvartālā 4.VIII plkst. 21
Biļetes aula.lv EUR 29

***

Estrāde. Grūti iedomāties svētkus bez Raimonda Paula piedalīšanās – Maestro būs klāt arī Cēsu Mākslas festivāla koncertā svētdien, 7. augustā. Viņš muzicēs kopā ar Latvijas Radio bigbendu un dziedātāju Daumantu Kalniņu. 

Koncerts
Cēsu Pils parka estrādē 7.VIII plkst. 19 
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–40

***

Pirmizrādes. No 4. līdz 7. augustam notiks Valmieras Vasaras teātra festivāls, kas jau ir kļuvis par vienu no krāšņākajiem vasaras notikumiem Latvijas kultūrā. Formā un saturā pārsteidzošas, īpaši festivālam radītas izrādes tiek spēlētas neierastās vietās. Programmā – koncerts, opera, deja un teātris. Jaundarbus ir sagatavojuši Latvijas talantīgākie režisori, aktieri, mākslinieki, dramaturgi, mūziķi un horeogrāfi. 

Valmieras Vasaras teātra festivāls
Valmierā 4.–7.VIII
Biļetes mobilly.lv tīklā EUR 7–15
www.valmierasfestivals.lv

***

Koncerts. Piektdien, 5. augustā, Cēsu Mākslas festivāla koncertā Hildegardes meditācijas piedalīsies Antras Dreģes vadītā vokālā grupa Putni, ērģelniece Kristīne Adamaite, dziesminiece Anta Eņģele un sitaminstrumentāliste Virdžīnija Laube-Vītiņa. Programmas mākslinieciskā vadītāja Antra Dreģe stāsta: "Koncerta centrā būs viduslaiku mūķenes un komponistes Bingenes Hildegardes "zaļais garīgums" un viņas mūzika, kurai grupas Putni repertuārā ir īpaša vieta.» Hildegarde teikusi: "Ir kāds spēks no mūžības, un šis spēks ir zaļš. No zaļā ir radītas debesis un zeme, un viss pasaules skaistums. Nav neviena radījuma, kurā mītošais iekšējais starojums nebūtu nācis no Dieva zaļā spēka."

Hildegardes meditācijas
Cēsu Sv. Jāņa baznīcā 5.VIII plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15 

***

Federiko Albanēze iepazīstinās ar savu jauno albumu Before and Now Seems Infinite. Publicitātes foto 

Solo. Svētdien, 7. augustā, Ventspilī uzstāsies daudzpusīgais itāļu pianists un komponists Federiko Albanēze. Viņš iepazīstinās ar savu jauno albumu Before and Now Seems Infinite, kas ir autora refleksija par telpu vai nogriezni, kas ir starp mirkli pirms un tagad, starp realitāti un iedomām, atmiņu un atcerēšanos. Federiko tēlaini elegantās kompozīcijas ir ietekmējusi klasiskā, populārā, psihedēliskā un ambientā mūzika.

Federiko Albanēze
Ventspils koncertzālē Latvija 7.VIII plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–15

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja