Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

KDI iesaka: Gidons Krēmers Rēzeknē un Rīgā

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Gidons Krēmers Rēzeknē un Rīgā

Divus koncertus Latvijā sniegs vijolnieks Gidons Krēmers, pianists Georgijs Osokins un kamerorķestra Kremerata Baltica solisti. Šodien, 8. martā, Rēzeknes Gorā koncerta pirmajā daļā skanēs Mečislava Veinberga 24 prelūdijas čellam solo (Gidona Krēmera pārlikums vijolei solo). Muzikālo baudījumu papildinās izcilā lietuviešu fotogrāfa Antana Sutkus darbu demonstrācija. Otrajā daļā uz skatuves satiksies Gidons Krēmers, Georgijs Osokins un čelliste Ģiedre Dirvanauskaite. Viņi izpildīs Friderika Šopēna Trio. Noslēgumā – Fēliksa Mendelszona Oktets Kremerata Baltica solistu sniegumā. Sestdien, 10. martā, Melngalvju namā Rīgā skanēs Šopēna Noktirne (solo – Georgijs Osokins) un Trio, kā arī Veinberga Sonāte (Gidons Krēmers un Georgijs Osokins) un Mendelszona Oktets.

Koncerts

Latgales vēstniecībā Gors 8.III plkst. 19, Melngalvju namā 10.III plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–40 

***

 

Neordinārais talants

Rīgā atkal uzstāsies neordinārais, spilgtais 27 gadus vecais franču pianists Likā Debargs. Viņa solokoncertā piektdien, 9. martā, Lielajā ģildē skanēs Friderika Šopēna opusi un Ludviga van Bēthovena 32. sonāte. Par zvaigzni Likā Debargs kļuva pēc 4. vietas iegūšanas XV Starptautiskajā Čaikovska konkursā 2015. gadā. Viņš uzstājas visā pasaulē gan ar labākajiem orķestriem, gan ar spilgtākajiem partneriem kamermūzikas programmās. Pianistu iedvesmo literatūra, vizuālā māksla, kino un džezs.

Likā Debargs

Lielajā ģildē 9.III plkst. 19

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 30–70

***

 

Absurds! 

Inese Pudža Valmieras teātrī iestudējusi absurda dramaturģijas klasiķa Semjuela Beketa Laimīgās dienas. Uz Latvijas teātra skatuves šis darbs tiek uzvests pirmo reizi. Galvenajās lomās – Lelde Kalēja un Ingus Kniploks.

Laimīgās dienas

Valmieras teātra Mansardā 9., 10.III plkst. 18.30, 11.III plkst. 17, 20.III plkst. 18.30

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 13

***

 

Čellisti patrioti

Čellu trio Melo-M dosies Latvijas simtgades turnejā ar programmu, kurā uzsvars likts uz latviešu autoru darbiem. Turneja sāksies 9. martā Berģos un noslēgsies 29. aprīlī Rēzeknē. Skanēs tautasdziesmu apdares, Emīla Dārziņa, Raimonda Paula, Imanta Kalniņa, Jāņa Lūsēna, Raimonda Tigula un Melo-M mākslinieciskā vadītāja Kārļa Auzāna mūzika, kā arī grupu Līvi un Prāta vētra populārāko dziesmu versijas.

Melo-M

Koncerti Latvijā 9.III–29.IV

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–25

***

 

Nekas nesagādā baudu

Latvijas Nacionālajā teātrī tapis Artūra Dīča lugas Arī vaļiem ir bail iestudējums Elmāra Seņkova režijā. Trīsdesmit gadu veca vīrieša dzīvē nekā netrūkst – ir veiksmīga karjera, laimīga ģimenes dzīve, brīnišķīgi vecāki un burvīgi bērni –, pietiek naudas un ideju ceļojumiem un citām atpūtas iespējām, taču kādu rītu viņš, dzerot kafiju, saprot – nekas no tā visa vairs nesagādā prieku. Ko darīt? Vai ir vērts to kādam teikt? Vai to sapratīs? Varbūt pārpratīs? Šī ir sadzīves drāma par mūsdienu Latvijas cilvēkiem. Varonis nolemj iziet ārpus ierastās trajektorijas "darbs–mājas". Lomās – Maija Doveika, Ģirts Liuziniks, Marija Bērziņa, Daiga Gaismiņa, Lāsma Kugrēna, Liene Sebre, Normunds Laizāns, Kārlis Reijers, Igors Šelegovskis.

Arī vaļiem ir bail

Nacionālajā teātrī 8., 9., 16., 21.III plkst. 19, 31.III plkst. 18.

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 3–22

***

 

Džeza manevri

Piektdien, 9. martā, Dzintaru koncertzālē uzstāsies amerikāņu saksofonista Grega Osbija kvartets. 57 gadus vecais Gregs Osbijs manevrē starp liriskām, ritmiskām un harmoniskām kompozīcijām, saplūdinot džezu un fankmūziku. Četrus gadus pēc kārtas viņš saņēmis Džeza žurnālistu asociācijas balvu kā labākais alta saksofonists. Kompānijas Blue Note Records paspārnē Gregs Osbijs izdevis 15 albumu.

Gregs Osbijs

Dzintaru koncertzālē 9.III plkst. 19.30

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–20

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja