Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Beidzam dzīt nopietnību

Ufo: Nē, kādus pāris mēnešus atpakaļ ar Fredi un Zeibi runājām, ko vajadzētu pamanīt. Šad tad esam rīkojuši tādas kopīgas sapulces. To nav bijis daudz, jo mūsu nolikumā nav rakstīts, ka reizi mēnesī būtu jāsanāk uz apspriedēm, bet pāris mēnešus atpakaļ tā spriedām, ko vajadzētu darīt...
Pēc 16 gadu ilgas ētera dzīves 31.janvārī pēdējoreiz skanēs Latvijas visu laiku vissekmīgākā radio komercprogramma, Radio SWH populārākais raidījums Bē Bē brokastis. Sestdiena tiekas ar Fredi (Andri Freidenfeldu), Ufo (Kasparu Upacieru) un Andri Zeibotu (Andri Bērziņu) un uzzina ne tikai Bē Bē slēgšanas iemeslus, bet arī to, kas šis raidījums ir bijis patiesībā.

Punktu likt gribējāt jau sen?   

Zeibots: ...un pacēlās jautājums, vai ir vērts. Tā vairāk ir sajūtas lieta. Mēs sākām Bē Bē ar sajūtu, to īpaši racionāli nenoformulējot, pēc tās sajūtas esam vadījušies visus šos gadus, un tagad ir sajūta, ka jābeidz. Tas ir mākslas projekts, nevis malkas ciršana vai zinātnisks projekts, ko var izskaidrot ar loģiku.

Viena no baumām par Bē Bē slēgšanas iemesliem min Ufo vēlēšanos iet politikā.   
Ufo: Esmu jau to darījis. Ja likums man ļaus to darīt, tad pašvaldību vēlēšanās startēšu vēlreiz.      
Rīgas mēra postenim tu varētu kandidēt?
Ufo: To nu ne.
Fredis: Redzēs, redzēs... Vara jau vilina.
Ja Ufo būtu Rīgas mērs, tu, Fredi, pārceltos uz citu vietu dzīvot? Jo vēl viena bauma vēsta, ka jūs Bē Bē taisot ciet tāpēc, ka esot viens otram apnikuši.  

Fredis: Tas nenoliedzami (smīn). Tiešām tik daudzus gadus ir grūti turēt. Laulības dzīvē bīstamākais esot astotais gads.

Varbūt esat jau miljonāri un tāpēc beidzat?  

Fredis: Kā tad! Ierindnieki nemēdz būt miljonāri. Esmu bijis ierindnieks visu mūžu, no krievu armijas atnācu tīrs, nevis kā citi letiņi, ar seržantu un staršinu ličkām. Biju tikai na dolžnosķi jefreitora, saņēmu par rubli vairāk — 4,60 mēnesī. Šeit ir aptuveni tas pats. Esam labi frontes ierindnieki priekšējās pozīcijās.

Pagājušā gada nogalē britu komiķis Rovans Atkinsons paziņoja, ka mistera Bīna vairs nebūs, jo viņš nolēmis pievērsties nopietnām lomām, kas viņa vecumam piedien labāk. Vai ar Fredi nedraud notikt tas pats?  

Fredis: Man jau divus gadus ir jauna mīlestība — Mazā Sestdiena. To gan neviens nedzird, jo tā ir neklausāmā laikā, trešdienu pēcpusdienās, bet es speciāli tur aizlīdu un komfortabli jūtos. Tā man ir pāreja bišku citā kvalitātē, lai gan kapa zvanus Fredim nezvanu.  

Ja jums pašiem būtu jāformulē Bē Bē brokastu devums latviešu tautai…  

Ufo: Ko esam izdarījuši labu? It īpaši mūsu darbības sākumposmā runājām ēterā par lietām, par kurām līdz tam nebija pieņemts runāt, radījām arī dažādus jaunvārdus, sākot ar «beztolkšovu». Tāpēc mūsu liela draudzene ir filoloģe, profesore Kursītes kundze. Līdz mums oficiālā būšana Latvijas radio un televīzijā bija solīda, korekta un pastīva, mūsu runāšana cilvēkus atbrīvoja. 

Visu interviju ar Bē Bē brokastu veidotājiem lasiet Sestdienā!

Top komentāri

zz
z
SWH vadības informācijai .SWH klausijos pēdējā laikā tikai BB Brokastis . Uzreiz 11.00 slēdzu ārā jo nekā vairāk ko klausīties tur nav Tagad rēķinieties ka netiks pat vairāk ieslēgts ne reizi. Problēmas jau jums sen kad sākāt dīdžejus mainīt pret tādiem tirliņiem kā Ārčijs Svētdienās vispār vairs neslēdzu iekša lai nav to tur jādzird.
Māra
M
Man jūs totāli pietrūksit. Protams, var just, ka sākat "uzdot", bet šajā greizo spoguļu karaļvalstī tomēr ir nepieciešams kāds salmiņš, pie kā turēties. Par spīti visam, tu, Fredi, esi mana bākuguns šajā haosā.
!
!
Jā, Akātades un Makatanav bez jums, foršie, tā arī nebūtu radušies. Lieki nespēlējieties ar dārgo nemateriālo kapitālu - tēlu un vārdu. Ja nebūs humora SWH, nebūs arī jēgas to apmeklēt. Domājiet, mainieties, tikai nemetiet plinti krūmos.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Par radošā cilvēka pēdu

Šī ir tā nedēļas nogale, kad ikgadēji Latvijā pēkšņi visus pārņem trakums – vai nu pēc sporta, vai kultūras. Skrējēji mēģina apdzīt sevi vai citus maratonā Rīgas ielās (veiksmes ikvienam no vi...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata