Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Nestāvēs uz vietas

Pirms četriem gadiem Baibas Brokas vadībā Nacionālā apvienībaļoti labi nostartēja Rīgas domes vēlēšanās. Tomēr, kad viņas politiskā karjera sāka virzīties augšup, politiķei neizsniedza pielaidi valsts noslēpumam, kas būtiski mainīja viņas dzīvi. Pārvarējusi tolaik piedzīvoto, Broka piekritusi vēlreiz kandidēt Rīgas domes vēlēšanās kā saraksta līdere

NA negrib eksperimentēt

Četri gadi no vienām vēlēšanām līdz nākamajām politiķa dzīvē ir ļoti daudz. Ar toreiz maz zināmo juristi Baibu Broku, kuru 2013. gadā vispirms pamanīja viņas vārda un uzvārda dēļ, kas ir tāds pats kā populārai aktrisei, tagad vairs nav īpaši jāiepazīstina. Kad Nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars pieteica Brokas startu vēlēšanās, viņš sacīja: "Mēs neeksperimentējam ar cilvēkiem un vērtībām. Vienīgā persona, kas spēj aizstāt Ušakovu, ir Baiba Broka." Mērķis esot panākt pēc iespējas labāku latvisko partiju startu vēlēšanās.

Politiķes zināšanas un pieredze pašvaldības darbā, kādu nav pārējiem labējo politisko spēku sarakstu līderiem, ir viena no viņas priekšrocībām. Daudzus gadus lasot lekcijas Latvijas Universitātē un arī ārpus Latvijas, viņa ir guvusi publiskās uzstāšanās prasmes, ko varēja pamanīt jau politiskajās diskusijās 2013. gada vēlēšanu kampaņā. Drīz pēc tam bija viena politiķe, kura pat vēlējās viņai līdzināties. Pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanām Rīgas ielās parādījās mikroautobusi ar tagadējās eiroparlamentārietes Ivetas Grigules politisko reklāmu, kurā viņa vizuāli ļoti atgādināja Broku.

Taču tagad kādreizējā saraksta līdere bija ļoti jāpierunā vēlreiz kandidēt pašvaldību vēlēšanās. Maz ticams, ka NA vadība kandidāta izvēli bija atstājusi Rīgas nodaļas ziņā, kā to apgalvoja Gerhards. Pirms Brokas nominēšanas bija uzrunāti vairāki cilvēki, kuru meklējumos Nacionālā apvienība bija izbraukusi pat ārpus Rīgas.

Ja tā padomā, nav viegli saskatīt motīvus, kuru dēļ Brokai vajadzētu vēlreiz iesaistīties nebūt ne vienkāršajā priekšvēlēšanu kampaņā.

Tajā ik pa laikam var pieminēt arī nesaņemto pielaidi valsts noslēpumam, kā dēļ viņa zaudēja ne tikai tieslietu ministres amatu, bet arī vietu Latvijas gaisa satiksmes valdē. Tagad Brokai atkal ir labs darbs – viņa vada Latvijas Universitātes rektora Indriķa Muižnieka biroju, lasa lekcijas, apmeklē starptautiskās konferences un var nodoties zinātniski pētnieciskajam darbam.

Visu rakstu lasiet šīs nedēļas žurnālā SestDiena!

Top komentāri

sss
s
Balsošu par Bordānu, kuru NA noēda. Paskatīsimies, kurš smiesies pēdējais.
maksis
m
Nožēlojami, ka Nacionālā Apvienība spēlē par labu Ušakovam, izvirzot šo slinko tanti, kura savas politiķes karjeras laikā tikai kaitējusi savai partijai, pie tam tā sašmucējusies, ka pat pielaidi valsts noslēpumam viņai nevar dot. Protams, ka jābalso par Bordānu, kuram no NA nācās aiziet tāpēc, ka cīnījās pret Brokas atbalstīto maksātnespējas administratoru mafiju.
skumji
s
Teica, ka strādās rīdzenieku labā, taču izrādījās , ka tikai sava makā biezuma labā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Miljoni, ērgļi un svētki

Šogad krāsosiet, slēpsiet, meklēsiet vai ripināsiet? Lai gan olu rādīšana jau labu laiku politiski folklorizējusies, svētku noskaņa ir tepat līdzās, gribas smaidīt un aicināt pavasari beidzo...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata