Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Vilis Daudziņš: pastāvēs, kas pārvērtīsies

Reti kura cilvēka dabu viņa uzvārds raksturo tik labi kā Vili Daudziņu. Jaunajā Rīgas teātrī kolēģi viņu dēvē par teicamnieku, kurš dara ātri un daudz, skatītāji dievina kā aktieri, kurš spēj nospēlēt visu. Arī talantu Daudziņam ir daudz — ne tikai aktieris, bet arī apveltīts ar scenogrāfa un literāta dotībām, turklāt drosmīgs, ar savu monoizrādi Vectēvs viens pats izkarodams Otrā pasaules kara traģiskās pretišķības Latvijā.

Tikai ķerties pie režisūras viņš vēl nav sadūšojies. Tagad par Zahara lomu izrādē Oblomovs nominēts Spēlmaņu nakts balvai kā labākais otrā plāna aktieris, no 19.novembra Daudziņš kinoteātros sāks pildīt Latvijas basketbola izlases trenera palīga pienākumus Aigara Graubas jaunajā filmā Sapņu komanda 1935. Latvijas nākotnei viņš tic arī 2012.gadā.

Fragments no intervijas:

Tev pietiek ar to, kā tu uzrunā sabiedrību kā aktieris, vai gribi uzrunāt arī tieši?

Esmu uzrunājis.

Kad par Gada kaunu nominēji Ušakova parakstu par krievu valodu?

Ne tikai. Esmu arī braucis uz skolām runāt ar vidusskolniekiem. Man to ir ļoti interesanti darīt — ne tikai stāstīt par savu profesiju, to, kā redzu pasauli un vēsturi, bet arī runāt ar viņiem, jautāt, ko viņi domā par Latviju un savu vietu te. Ko darīs — vai mācīsies, vai brauks uz ārzemēm, ja brauks, tad uz kurieni...

Ko viņi tev stāsta?

Ja tas nav Rīgā, visi stāsta, ka brauks prom no tās vietas. Saku: pareizi vien darīsiet, jo augstākā izglītība ir nepieciešamais minimums. Problēma ir tā, kur viņi paliks pēc tam. Es ļoti gribētu iedvest pārliecību, ka ir iespējams lietas darīt šeit, Latvijā, ka te var nodzīvot dzīvi ar gandarījumu, ne visu laiku raudzīties, kur it kā ir foršāk. Viens, ko viņiem iesaku — pierakstīt, ko vecāmamma stāsta, jo tā tiešām ir vērtība.

Ja jaunie tomēr aizbrauks prom, vai Jaunajam Rīgas teātrim pietiks ar to paaudzi, kas ar jums kopā novecos?

Domāju, ka pietiks, un — ka visi neaizbrauks. Man vēl kaut kāda ticība ir, un tā balstās darīšanā. Ja nodarbojamies tikai ar vērošanu, tad gan mūs varētu pārņemt pesimisms, bet ja vērošanai pa starpu arī kaut ko jēdzīgu darām, tad pesimisms kaut kā attālinās. Jo, tiklīdz tu dari, tu ieraugi domubiedrus. Tā darīšana var būt kaut vai lielā talka, mana nebeidzamā cīņa pret Varkaļu kanāla makšķerniekiem, kas tur mēslo. Ar dēliem tur talkas laikā vācam jau kuro gadu, un šogad, starp citu, mēslu bija mazāk. Mans personīgais rekords bija pirmajā gadā — 30 maisi. Neesmu makšķernieks, un man nav nekāda sakara ar kanālu, bet cilvēkus, kuriem ir tukšums galvā, vienkārši ienīstu un nesaprotu, kā viņi rodas.

Kas būs tavas nākošās izrādes?

Veidojot tēlu, mani kā aktieri interesē motivācija. Tāpēc ir interesanti veidot un spēlēt tādas izrādes kā Vectēvs, bet... Nevar saprast, cik ilgi mums turpināsies dokumentālā tēma, šobrīd tā laikam ir izsmelta — tāds izrāžu veids, kad paņemam nevis lugu, bet tēmu, kas mūs interesē, un taisām. Ja no tā iznāk izrāde, tad ir. Par nākotni neko īsti nezinu. Tagad taisām izrādi ar Gati Šmitu, par notikumiem 1205.gadā...

Visu interviju ar Vili Daudziņu lasiet Sestdienā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Televizoru pilna kapsēta un dīķis ar 20 vannām

Aprīļa pēdējā nedēļas nogalē visā Latvijā tūkstošiem tīras vides mīļotāju atkal pulcēsies Lielajā talkā, lai kopīgiem spēkiem savestu kārtībā tuvējo apkārtni, bet ne viens vien dosies talkot arī uz ...

Baltija nav NATO ķirzakas aste

Atvaļinātais vēstnieks Gints Jegermanis par jaunās ārlietu ministres lielāko izaicinājumu, stratēģisko kļūdu pēc "valodas referenduma" un par to, cik ilgi pastāvēs Krievijas draudi.

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata