Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +25 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Trīs uzmanības vērti Kickstarter projekti

Skaidri novērojama aizvien pieaugoša auditorijas interese un vēlme atbalstīt interesantas ieceres

Pērn pūļa finansējuma piesaistes platformā Kickstarter savu atbalstu kādam projektam sniedza vairāk nekā trīs miljoni cilvēku, kas kopumā nodrošināja galvu reibinošu 480 miljonu ASV dolāru finansējumu. Pateicoties tam, tikuši īstenoti tādi izglītojoši projekti kā GoldieBlox un Terra Incognita, kā arī publicētas grāmatas, uzņemtas dokumentālās filmas un realizēti neskaitāmi šķietami muļķīgi projekti, piemēram, 500 tūkstošus dolāru piesaistījusī filma Kung Fury.

Kopš Kickstarter un Indiegogo nākšanas klajā ir skaidri novērojama aizvien pieaugoša auditorijas interese un vēlme atbalstīt sev tīkamus un interesantus, kā arī visai sabiedrībai noderīgus projektus izglītībā, kultūrā un izklaidē.

A RobotStory
http://ej.uz/robotstory

Ambiciozi izglītību modernizējoši projekti, kas citos apstākļos, iespējams, nevarētu iegūt nepieciešamo finansiālo atbalstu, ir viena no lietām, kas Kickstarter paspārnē, vismaz pēdējā pusgadā, uzņēmusi ievērojamus apgriezienus. A Robot Story ir ASV dzīvojošās jaunās māmiņas un programmatūras inženieres Laizas Sīketas- Delukas mēģinājums radīt izglītojošu, interaktīvu spēli, kura, tāpat kā ierastās skaitīšanas pamatu grāmatas, palīdz bērniem sākt ciparu apguvi, tikai šajā gadījumā tā ir grāmata, kas māca aizskaitīt līdz desmit binārajā kodā. Laiza Sīketa-Deluka izstrādājusi programmu, ar kuru izklaidējošā veidā tiek izstāstīti un ar praktiskiem piemēriem un uzdevumiem demonstrēti binārā koda pamati.

Kopš kampaņas publicēšanas tā saņēmusi gandrīz 300 dalībnieku finansējumu un vairāk nekā divas reizes pārsniegusi sākotnēji norādīto 2500 dolāru slieksni, taču ikvienam vēl ir iespēja pielikt roku šīs idejas īstenošanā, kā arī būt vienam no pirmajiem, kas saņems grāmatas interaktīvo un drukāto versiju. Saistībā ar šo projektu vērts minēt faktu, ka visas tā ilustrācijas tapušas ar pašmāju mākslinieka Konstantīna Petkuna gādību.

Macropod
http://ej.uz/macropod

Macropod radītāji sola atklāt mums neredzamo pasaules daļu, piedāvājot ne vien zinātniekiem, bet arī ierindas lietotājiem un skolēniem pieejamu, ērti lietojamu un aizraujošu 3D makroskopisko attēlu veidošanas ierīci. Tā ļauj uzņemt neticami detalizētus nelielu objektu makroattēlus, kas veidoti pat no 500 individuāliem attēliem, lai skaidri saskatāmu padarītu ikvienu detaļu. Paralēli Macropod veido arī objekta triju dimensiju versiju, kas pēc projekta izstrādātāju plāniem vēlāk ļaus veidot arī augstas detalizētības 3D modeļus. Ja statisks attēls nešķiet saistošs, ierīce ļaus uzņemt arī īsu video, tiesa, bez fotogrāfijās fiksētās detalizētības. Svarīgākais ieguvums – ātra, ērta un viegla iespēja zinātniekiem un entuziastiem bez padziļinātām zināšanām fotogrāfijā digitalizēt savus atradumus un padarīt tos apskatāmus ikvienam.

Macropod radītāju izvirzītais mērķis ir padarīt ierīci pieejamu katram zinātkārajam jaunietim, pieaugušajam un studentam. Par nopietnu apņemšanos šo mērķi īstenot liecina arī fakts, ka pēc katriem desmit pārdotajiem Macropod viens tiek uzdāvināts kādai vidusskolai. Pagaidām ar tiem tiek apgādātas tikai ASV vidusskolas. Kampaņa turpināsies līdz 14. februārim, un tās mērķis ir savākt 30 000 dolāru.

Dustcloud
http://ej.uz/dustcloud

Trešais šī mēneša ievērības cienīgais projekts ir izklaidei veltītais Dustcloud, kas apņēmies sākt revolūciju pilsētvides kaujas simulācijās. Airsoftu un peintbolu esam raduši redzēt kā dārgu un laikietilpīgu izklaides iespēju, kas liek doties uz attālāku, norobežotu teritoriju un iegādāties dārgu ekipējumu, turpretim Dustcloud vēlas piedāvāt tās pašas izjūtas, izmantojot Zigbee tuvas distances signālu pārraidi. Dasteri jeb nelielie, ierocim līdzīgie priekšmeti ļauj veikt ierobežotu skaitu šāvienu no attāluma līdz pieciem metriem, pēc šāviena trāpījumi tiek nekavējoties sinhronizēti ar viedtālruni, izmantojot Bluetooth. Diemžēl dasteru munīcijas atjaunināšana ir maksas pakalpojums, tāpēc šaut un netrāpīt būs īpaši sāpīgi un dārgi. Atšķirībā no airsofta un peintbola Dustcloud sevi raksturo kā spiegu žanram tuvāku izklaides formu, kas ļauj veidot alianses un izstrādāt ilgtermiņa stratēģijas.

Projekta finansējuma piesaistes kampaņa noslēgsies 17. februārī, taču pašlaik tas ieguvis vien ceturtdaļu nepieciešamā 100 000 dolāru atbalsta. Tiesa, pozitīvi vērtējams fakts, ka projektam ir liels skaits mazo atbalstītāju, kuri izlēmuši tam piešķirt 10 līdz 20 dolāru lielu finansējumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja