Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Notiks Rudens kamermūzikas festivāls

Latvijas Koncertu organizētais Rudens kamermūzikas festivāls šogad notiks no 14. septembra līdz 7. oktobrim, piedāvājot klausītājiem muzikālu ceļojumu emociju galējībās un dažādu laikmetu kontrastos.Kā portālu Diena.lv informēja Latvijas Koncertu sabiedrisko attiecību speciāliste Rinta Bružēvica, festivāla patrons ir pasaulē pazīstamais latviešu komponists Pēteris Vasks, kura skaņdarbi ir iekļauti vairākos festivāla koncertos.

Festivāla centrālā intriga būs divi pirmatskaņojumi - Jura Karlsona jaundarbs _Trešā sonāte klavierēm _un P. Vaska Epifānija, kas Latvijā skanēs pirmo reizi.Vairāki koncerti notiks Spīķeru koncertzālē - koncertā Čella burvība būs iespēja baudīt visdažādākās šī instrumenta izpausmes. Sigvards Kļava un Latvijas Radio koris aicinās klausītājus doties pa ideālās mīlestības meklējumu ceļu programmā Mīlas valši. Savukārt Ieva Parša nāks klajā ar jaunu soloprogrammu Kādas sievietes stāsts, kuras pamatā ir sievietes jūtu pasaules dažādās izpausmes.

Melngalvju namā varēs dzirdēt Rudens kamermūzikas festivāla viesus no Apvienotās Karalistes - stīgu kvartetu Navarra. Par šiem mūziķiem laikraksts Frankfurter Allgemeine Zeitung raksta: „Viņi spēlēja intensīvi, dinamiski un vienlaikus satriecoši filigrāni.” Navarra veiktais P. Vaska pirmo triju stīgu kvartetu ieskaņojums žurnāla BBC Music Magazine recenzijā novērtēts ar divreiz piecām zvaigznītēm, kas ir augstākais iespējamais rezultāts.

Rīgas koncertā būs klausāms P. Vaska Ceturtais kvartets, kas veltīts komponista mātei, kā arī Jozefa Haidna un Ludviga van Bēthovena mūzika, sagaidot izcilu sniegumu un augstvērtīgu baudījumu. Savukārt saksofonists O. Petrauskis un pianists R. Petrauskis Melngalvju namā prezentēs savu jauno albumu MIA.

Festivāla laikā Rīgas Vecajā Svētās Ģertrūdes baznīcā notiks koncerts Mesiāna lūgšana.

1.oktobrī par godu Starptautiskajai mūzikas dienai Latvijas Koncerti organizē Kamermūzikas dienu Spīķeru koncertzālē. Sākot no plkst. 12 līdz pat pusnaktij klausītājus gaida tikšanās ar Jāni Kurševu, Krišjāni Norveli, Guntu Davidčuku, čellisti Gunu Āboltiņu, sitaminstrumentālisti Elīnu Endzeli, pianistiem Reini Zariņu un  Agnesi Egliņu, Sinfonietta Rīga kvartetu un Ivo Krūskopu,  saksofonistu Niku Gothamu un Riga Libre. Mazos apmeklētājus gaidīs Mūzikas rūķis, lai izstāstītu savus muzikālos istabas stāstiņus.

Rudens kamermūzikas festivāla noslēgumā Lielajā ģildē spēlēs Sinfonietta Rīga un vijolnieks Aleksandrs Janičeks - Eiropā pieprasīts un atzīts koncertsolists. A. Janičeks spēlē 1731. gadā būvētu Gvarnēri vijoli, kuras brīnišķās īpašības mums būs iespēja novērtēt A. Janičeka solospēlē Amadeja Hartmaņa Concerto funebre. Līdzās šim opusam un divām pievilcīgām J. Haidna simfonijām pirmoreiz Latvijā tiks atskaņota P. Vaska Epifānija.

Festivāla moto ir Aci pret aci, tā norādot uz kamermuzicēšanas intīmo gaisotni un pavisam īpašo dialogu, kas šajā mūzikas jomā veidojas starp mūziķiem un klausītājiem.

Rudens kamermūzikas festivālu atbalsta Rīgas Dome.

Biļetes var iegādāties Biļešu paradīzes kasēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja