Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Rinkevičs koncertā Maskavā diriģēs Vaska un Maskata darbus

Milzīgajā, 2002.gadā Maskavā atklātajā Mūzikas namā lietuviešu diriģents Ģintars Rinkevičs sestdien, 14.novembrī diriģēs Krievijas Nacionālā filharmoniskā orķestra koncertu, kura programmā iekļauti divu latviešu mūsdienu komponistu skaņdarbi — Pētera Vaska čella koncerts un Artura Maskata simfoniskais opuss “Tango”.   

«Tā bija mana ideja, tāpēc ka tā ir laba mūzika. Koncerts Maskavā tika plānots jau pirms gada, un lai gan tas ir abonementa cikls, kas saucas “Skandināvu mūzikas šedevri”, es piedāvāju mūziku, kuru pazīstu un skaidri zinu, ka tā ir ļoti laba mūzika,» koncerta priekšvakarā izstāstīja Ģ.Rinkevičs, pa telefonu atsaucoties no Maskavas, kur jau vada orķestra mēģinājumus.

Lietuviešu diriģents, kurš vairākus gadus (no 1996. līdz 2003.gadam) bija Latvijas Nacionālās operas galvenais diriģents, ir savējais arī Krievijā, kur kopš 2007.gada vada Novosibirskas akadēmisko simfonisko orķestri.

Koncertā Maskavā P.Vaska čella koncerta solists būs 30 gadus vecais  krievu čellists, kamerorķestra “Maskavas virtuozi” solists Dmitrijs Prokofjevs. Jaunais mūziķis ir jau vairāku starptautisku konkursu laureāts un mūziķis ar plašu koncertdarbību. Viņš guvis uzvaras konkursos Itālijā, Austrijā, Polijā, Horvātijā un Krievijā, arī P.Čaikovska starptautiskajā konkursā Maskavā (2002.g.), kas ir viens no visprestižākajiem izpildītājmūziķu konkursiem pasaulē. Krievijas Nacionālais filharmoniskais orķestris, kuru 2003.gadā izveidoja un vada Maskavas Mūzikas nama prezidents, pasaulslavenais vijolnieks un diriģents Vladimirs Spivakovs, koncertā Ģ.Rinkeviča vadībā atskaņos arī somu mūzikas klasiķa Žana Sibēliusa Pirmo simfoniju.   

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja