Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Mūžīgi otrais

Kamēr Ernests Gulbis sauļojas tenisa elites saulītē, Andis Juška jau ilgus gadus ir Latvijas tenisa otrā rakete, kurš savu potenciālu joprojām nav realizējis. Uz jautājumu, kas tieši viņam nesanāca, Andis atbild pēc īsa apdomas brīža.

Protams, pietrūcis veiksmes. Tas ir pats galvenais. Tāpat neīstajā brīdī gadījusies trauma, viņš bija ticis līdz 226.vietai pasaulē, bet tad trīs mēnešus nācās iztikt bez tenisa, šajā laikā nokrities reitings, zudusi pārliecība par saviem spēkiem, un viss faktiski bija jāsāk no nulles, no jauna.

Andis atklāj, ka šo gadu vēl ieplānojis nospēlēt uz pilnu klapi, bet pēc tam skatīsies, kā dzīvot tālāk. Sportists apzinās, ka šī ir viņa pēdējā iespēja ielauzties pasaules ranga pirmajā simtniekā: ja tas neizdosies tagad, tad, visticamāk, vairs neizdosies nekad. «Vai ticu tam ar sirdi? Es tagad uz to visu skatos daudz vienkāršāk. Izbaudu katru spēli, un tad jau redzēs, laiks rādīs. Ja uzliec sev baigo mērķi, ir grūti spēlēt. Tagad man ir ģimene, bērns, nedaudz mainījušās prioritātes, nav vairs tikai — teniss, teniss, teniss. Varbūt arī tāpēc kļuvis vieglāk spēlēt. Un tenisā jau ir tā — nospēlē veiksmīgi vienu turnīru, tiec pie pārliecības, tevi sāk respektēt, un viss aiziet. Jo, būsim godīgi, trīssimtais spēlētājs no simtā būtiski ne ar ko neatšķiras. Tikai ar to, ka viņš svarīgās spēlēs nospēlēs drošāk, un tas arī izšķir visu. Pirmais piecdesmitnieks — jā, tas jau ir cits līmenis, bet tālāk  nav nekas nesasniedzams,» saka Andis.

Teikt, ka Anda karjera nav izdevusies, arī nebūtu īsti godīgi. 90.gados gandrīz katra mājsaimniece zināja Ģirtu Dzeldi, bet sausā statistika rāda, ka Andis rangā ticis augstāk nekā viņš. Un, ja nebūtu Gulbja panākumu, mēs uz Anda sasniegumiem noteikti skatītos pavisam savādāk — viņš tomēr ir visu laiku otrais labākais tenisists Latvijas vēsturē, un ne viņa vaina, ka karjeru nācās pavadīt gados jaunākā Gulbja ēnā. Turklāt jāatceras, ka teniss ir viens no pasaulē prestižākajiem un skatītākajiem sporta veidiem. Vērtējot plašākā kontekstā, atrašanās pirmajā trīssimtniekā tenisā noteikti ir augstāk vērtējams sasniegums nekā regulāras uzvaras sporta veidā, ar kuru visā pasaulē nodarbojas labākajā gadījumā 1000 cilvēku. Pats tenisists gan uzsver, ka par to nedomā. «Es zinu, kas esmu, un man ar to pietiek. Lai gan, protams, labi saprotu, ka pēc tam, kad Ernests apspēlēja Rodžeru Federeru, daudzi varēja padomāt — kas tie pārējie tādi vispār ir?» smejas Andis. 

Vairāk par talantīgo tenisistu Andi Jušku, kurš drīzumā pārstāvēs mūsu valsti Deivisa kausa izcīņā, lasiet Sestdienā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Jāstāv kājās

Lai īstenotu austrāliešu zinātnieku atklāto veselīgas dzīves formulu, vairumam eiropiešu būtu radikāli jāmaina paradumi.

Vērtīgākie otrā plāna spēlētāji

Latvijas hokeja valstsvienības panākumi nebūtu iedomājami bez palīgiem ārpus laukuma. Ārsts, fizioterapeiti, ekipējuma menedžeri un preses sekretārs – tie visi ir svarīgi ķēdes posmi izlases mehānis...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata