Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa
Mjanmas līdere Auna Sana Su Či, kura cietusi no militāristu diktatūras, tiek kritizēta par izvairīšanos nosodīt armijas noziegumus pret rohindžu minoritāti un žurnālistu notiesāšanu

Demokrātijas bāka apdzisusi

Mjanmas demokrātijas un cilvēktiesību ikona Auna Sana Su Či 1991. gadā saņēma Nobela Miera prēmiju par drosmi un pašaizliedzību nevardarbīgi pretoties brutālam militāristu režīmam, kas pusgadsimtu ieslodzīja, spīdzināja un nobendēja tūkstošiem nevainīgu cilvēku. Apbalvojuma piešķīrēji cildināja viņas centienus Mjanmā "izveidot demokrātisku sabiedrību, kurā valstī pārstāvētās etniskās grupas dzīvotu saskaņā viena ar otru".

Top komentāri

reptilis
r
U.Ķezberis - propagandists! ....vai Jūs gaidījāt ko citu? Musulmāņu migrantu teroristi uzbrūk armijas posteņiem...vietējo iedzīvotāju ciemiem ...un tad ,kad saņem sitienu atpakaļ ,tad ir balti un pūkaini:)))
ļuļa
ļ
rohindži nav nekāda minoritāte, tie ir ienācēji no bangladešas, kas patvaļīgi apmetušies mjanmā un kuriem pat dokumentu vairumā gadījumu nav! un tagad, kad viņi tur ir savilkušies pietiekamā daudzumā un gana savairojušies, sāka kačāt savas neesošās tiesības, pieprasīt islāma likumus un islāmam atbilstošu valsts pārvaldi, to visu apvienojot ar uzbrukumiem budistu lauksaimniekiem, policijai un robežsardzei. bet propagandists ķezberis nelegālos migrantus un noziedzniekus cenšas pataisīt par cietējiem!
vēsture
v
Rohindžu valoda ir čitagonu valodas dialekts. Čitagonu valodā runā 13 miljoni cilvēku, kas dzīvo Bangladešā. Rohindžu dialektā runā ap 2 miljoniem, no kuriem divas trešdaļas dzīvo Bangladešā un viena trešdaļa Mjanmā. Lielākā daļa rohindžu, kas dzīvo Mjanmā, tur ir nokļuvuši kolonizācijas rezultātā 19.gadsimtā, kad Mjanma bija okupēta. Pēc neatkarības atgūšanas rohindžiem kā okupētājvalsts piederīgajiem netika piešķirta Mjanmas (Birmas) pilsonība.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Piesārņotākais gaiss – Āzijā

Varam atviegloti nopūsties – rīdzinieki elpo tīrāku gaisu nekā liela daļa pasaules metropoļu iedzīvotāju. Šveices gaisa kvalitātes tehnoloģiju kompānijas IQAir uzturētajā piesārņotāko pasa...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata