Laika ziņas
Šodien
Apmācies

Leffe un velingtons

Par to, kurš ir visdzīvākais krustojums Vecrīgā, galva nav dikti jālauza – tas ir tas krustojums, kur Kaļķu iela, nākdama no Daugavas un Rātslaukuma puses, satiekas ar ielu, kas no Doma laukuma līdz šim krustam ir Šķūņu iela, bet krustojuma otrā pusē uz Pēterbaznīcu jau aiziet Skārņu iela.

Tūristu plūsma te pilnīgi noteikti ir visdzīvākā un arī rīdzinieku netrūkst. Krodziņam labāku vietu diez vai var vēlēties. Un krodziņi, pareizāk sakot, krogi, te vienmēr ir bijuši. Daugavas pusē tagad ir Ogle, bet otra puse ir krogu iesildīta jau drīz pēc neatkarības atjaunošanas (ja neskaitām 80. gadu Vīna pagraba krēslaino auru, bet tas krogs tomēr bija drusku tālāk). Ilgāku laiku te ir darbojies pirmais valūtas bārs Rīgā Jever, ne tik ilgu – TGI Fridays, kas neizturēja kovidlaiku, vēl īsāku laiku – El Gaucho. Tagad, kopš 7. jūnija, te uz palikšanu, un, kā pēc šejienes pavārmākslas degustēšanas gribētos novēlēt, uz ilgu palikšanu, ir ienācis gastrokrogs Abbey. Saukts arī par gastropabu, bet jau minētā virtuve apliecina, ka tas ir vairāk nekā pabs, piedāvājuma amplitūda te ir no burgeriem līdz austerēm. Pat tāds citur Rīgā ar uguni nesameklējams pavārmeistarības apliecinājums kā velingtons te ir (lai jūs nenobaida velingtona cena – cerams, drīz vien ēdienkartē tiks paskaidrots, ka tā ir divu porciju cena, vienkārši velingtons mazāk nekā divporciju lielumā netiek taisīts). 

Protams, arī paba gaisotni un tai nepieciešamos dzērienus te var atrast. Kroga saimnieka Edgara Beitāna pieredze ar beļģu alus piedāvājumu aizsākusies jau beļģu alus restorānā Bon Vivant 2006. gadā. Tad arī tur par pavāru sāka strādāt Andrejs Kudravecs, tagad viņš ir arī Abbey brendšefs. Ēdienkarti var izpētīt internetā jau pirms nākšanas uz šejieni. Varu ieteikt to, ko garšoju pats, – plucinātu liellopa ribu pīrāgu, tas ir viens no tiem Abbey ēdieniem, kādus citur neatrast. Protams, ņemot vērā arī tos tūristus, kas vēlas nevis izgaršot kaut ko jaunu, bet, tieši otrādi, neriskēt, kā arī ņemot vērā bērnu vēlmes, Abbey nekur neliksies, būs jāpiedāvā arī picas un pastas. 

Kāpēc krogu sauc Abbey? Tāpēc, ka beļģu alu Leffe vispirms darīja mūki abatijā. Lejamais jeb mucu Leffe garšos pat tiem, kas tik slapjā vasarā kā šī alu nedzer. Abbey ir 10 lejamā alus marku un vēl vairāk nekā 50 marku pudelēs. Abbey gastroabatijā vietas ir daudz – plašas zāles divos stāvos. Gaiši koka paneļi, daudz gaismas, kristāla lustras, spoguļi, kas plašuma efektu padara vēl lielāku. Ceturtdienu, piektdienu un sestdienu vakaros te darbojas dīdžejs, tātad ir iespēja arī padejot. Eksistē arī lojalitātes karte, kad dod atlaidi plus uzkrājumu. Tā kā pirmais Abbey apmeklējums rada vēlēšanos nākt vēl, tāda karte būs pašā laikā.

 

Gastrokrogs ABBEY

Adrese: Kaļķu ielā 6

Atvērts: No 11.00 līdz 23.00 (C–S līdz 01.00) 

 

SESTDIENA ĒDA

Jūras ķemmīšu crudo (mango, sezama eļļa, terijaki mērce) 16,90

Brioche tosts ar rostbifu 12,50

Sautētu liellopa ribu pīrāgs (kartupeļu biezenis, brokoļi, sarkanvīna mērce) 25,90

Liellopa velingtons (2 personām) (apcepti sīpoli, kartupeļu sacepums, kraukšķīgas austeru sēnes, sarkanvīna mērce) 69,00

Alus Leffe Blonde lejamais 0,33 l 5,50

 

VĒRTĒJUMS:

INTERJERS ★★★★★

ĒDIENI ★★★★★

APKALPOŠANA ★★★★★

ATMOSFĒRA ★★★★★

 

PAT VELINGTONS IR! Dziļi maldās tie, kas domā, ka gastropabs Abbey droši vien orientējas tikai uz tūristiem – virtuve te ir tieši tik lieliska, lai nāktu šurp vēl un vēl.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli


Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata