Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Vai zināt, kā garšo pussimt gadu vecs Bordeaux?

Greznas telpas, daudz brīva laika, tikko paēstas sātīgas franču vakariņas, kas neiztrūkstoši sākas ar kādu dzirkstošu vai saldu, vai rozā vīnu aperitīvā, turpinās ar zivs vai gaļas uzkodām, kam seko pamatēdiens (medījums, pīle, vista u.c. ar piedevām), tad siera plate ar trīs veidu sieriem (parasti kāds zilais, brie tipa un kazas vai aitas), bet noslēgumā deserts ― kūka vai saldēdiens.

Kafiju ejam dzert uz salonu.Pēc tam mūs gaida ledusskapis vīna ― tādās mērvienībās nekad iepriekš vīnu neesmu mērījusi. „Tas viss jums!” Taču ātri vien saprotam ― ja gribi, lai nākamajā rītā galva strādā, nevis plīst pušu, laikus jāpāriet uz ūdeni.Solvita Smiļģe bija devusies uz vīna skolu muižā Château Magnol, lai bezrūpīgā gaisotnē iepazītu šī dzēriena pazinēju gudrības. Kā gājis latvietei franču vīna ekspertu sabiedrībā, un kādos piedzīvojumos tur bija iekūlušies arī Āzijas valstu pārstāvji un krievi – lasiet Sestdienā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

"Plastiskā ķirurģija" – arī vikingiem

Lai arī plastiskā ķirurģija ziedu laikus piedzīvo šajā gadsimtā, fundamentāla ārējā izskata mainīšana mūsu reģionā tika praktizēta jau vismaz pirms tūkstoš gadiem.

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata