Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Votersfloids īstenībā

Grandiozākais šovs, kāds jebkad skanējis Arēnas Rīga sienās. Ar šādiem vārdiem tiek vēstīts par Pink Floyd dalībnieka Rodžera Votersa koncertu Us + Them, kas notiks nākamā gada vasarā, 24. augustā.

Ņemot vērā šogad Rīgā notikušo Red Hot Chili Peppers un Foo Fighters koncertu biļešu cenu (69 eiro), nepacietībā meklēju paziņojuma beigas ar domu ieraudzīt daudz kosmiskāku skaitli, jo Pink Floyd mūziķi jau manā bērnībā bija iecelti svēto kārtā, kad abas iepriekš pieminētās grupas vēl nemaz nebija radušās. Nelegālajos nakts videoseansos konspiratīvajos dzīvokļos kaut kur pilsētas nomalē starp itāļu "šausmenēm", vācu "porņukiem" un amerikāņu "bojevikiem" goda lieta bija iekļaut arī Alana Pārkera filmu Siena, Mikelandželo Antonioni Zabriskie Point ar Pink Floyd mūziku un grupas koncertu Senās Romas Pompeju amfiteātrī.

Lentēs uz Majakiem klausītie agrīnie ieraksti vispār bija kaut kas neaptverams, turklāt vēl grupas dibinātājs, sākotnējais solists un ģitārists Sids Barets bija kaut kur tik mistiski pazudis, ka viņa atrašanās vietu īsti nezināja pat visu varošajā Rietumu pasaulē, kaut viņš tolaik vēl bija dzīvs. Barets nomira tikai 2006. gadā, daudziem, iespējams, tikai tad noticot, ka viņš visu šo laiku bijis dzīvs. Līdzīgi bija ar citu daudzu 80. gadu tīņu elku rakstnieku Džeromu Deividu Selindžeru, kurš arī bija tikpat mistiski pazudis un nomira ar Baretu ne gluži vienā dienā, bet ar samērā nelielu – četru gadu – intervālu.

Bareta mīklainās prombūtnes laikā pārējie Pink Floyd dalībnieki ar basistu Rodžeru Votersu priekšgalā grupu padarīja par vienu no visu laiku komerciāli veiksmīgākajām pasaulē. Protams, 1973. gada albuma The Dark Side of the Moon fenomenālie panākumi lika melomāniem rakties dziļāk pagātnē un atklāt arī Bareta periodu grupas vēsturē, ieceļot muzikāli visinteresantākajā kārtā pirmo albumu The Piper at the Gates of Dawn, kas iznāca 1967. gadā. Tajos pašos astoņdesmitajos PSRS firma Melodija aplaimoja Pink Floyd fanus, oficiāli izdodot koncertierakstu divās platēs, un 1989. gadā mūziķi uzstājās stadionā Oļimpijskij Maskavā. Bet kur nu Rīga!

Kamēr kavējos šajās skaistajās atmiņās, ir sasniegta Rodžera Votersa šova paziņojuma apakšdaļa, un izrādās, ka pirmo Rīgas koncerta biļešu cena (tās tirdzniecībā nonāk šodien, 5. oktobrī) ir zemāka nekā uz RHCP un Foo Fighters koncertiem. Dīvaini ir arī lasīt šo Positivus sūtīto ziņu uz otras lielākās koncertu organizēšanas kompānijas un Positivus konkurentes FBI veidlapas. Izrādās, ka abas ir apvienojušās un turpmāk koncertus rīkos kopā, tas, jādomā, mūsu koncertdzīvi bagātinās, protams, vēl aizvien ņemot vērā divus nemainīgus faktorus – grupu pieejamību koncertiem un mūsu cilvēku maksātspēju. Jau zināmi vēl divi koncerti, kurus rīko apvienotā kompānija: 16. februārī Mūzikas namā Daile uzstāsies britu mūziķis Ghostpoet (nejaukt ar The Sound Poets), 27. aprīlī koncertzālē Palladium – brits Rag’n’Bone Man.

Savukārt koncertaģentūra L Tips paziņojusi, ka 18. februārī Arēnā Rīga ar 3D šovu uzstāsies leģendārā vācu grupa Kraftwerk.

Top komentāri

zahars
z
Man kā vecam PF fanam joprojām nav saprotams, kā var salīdzināt pilnīgi atšķirīgus PF periodu ierakstus. Pirmā plate taču ir tīrs Bareta acid tripa garabērns, tālāk līdz Medley PF atkopās no Bareta zaudējuma, tieši Medley, Mēness un WYWH ir PF kā grupas virsotne, jo radošā laboratorijā atradās līdzsvarā, katrs grupas dalībnieks piešķīra individuālus vaibstus. Dzīvnieki, Siena un Finišs ir tīrs Voters, noslēgumā līdz pat DB grupa bija tīrs Gilmora soloprojekts. Cik var ņemties ar to Bareta leģendu, kā arī pretnostatot viņu Votersam. Divi pretēji ceļi. Voters, manuprāt, ir viens no spilgtākajiem 20.gs. tekstu autoriem, kuram piemīt ģeniāls konceptuālisma nervs- plakaniskus saukļus padarīt intīmus. Reti, kurš to izdarīja- sapludināja stadiona koncetšovu varenību ar katra individuālo sirdspukstu intimitāti.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja