Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ģitārists Kaspars Zemītis izdevis grāmatu par ģitārspēles apgūšanu

Ģitāristam Kasparam Zemītim iznākusi pirmā grāmata Sešas stīgas ģitārspēles pamati, informēja mūziķa pārstāve Inga Zālīte.

"Grāmata Sešas stīgas ģitārspēles pamati ir ilgi lolots un auklēts sapnis, kuru man realizēt ir palīdzējuši mani tuvākie cilvēki, par ko viņiem sirsnīgi pasakos. Dēls Kārlis vada un koordinē, sieva Anda administrē un arī abi jaunākie dēli atbalsta un iesaistās, jo mājās pēdējā laika sarunas ap to vien vijās. Grāmatas māksliniecisko noformējumu ir veidojusi jaunā un talantīgā māksliniece Madara Bethere," stāsta Kaspars Zemītis.

Grāmatā Sešas stīgas ģitārspēles pamati ir iekļauti stājas veidošanas pamatvingrinājumi, instrumenta nošu apguves pamati, dueti ar CD vai skolotāju, skaņdarbi, etīdes un pazīstamas dziesmas ar vienkāršiem akordiem, vingrinājumi tehnikas attīstīšanai u.c.

Grāmata noderēs plašai auditorijai – sākot no bērniem līdz pat pieaugušajiem, kuru vēlas uzsākt instrumenta apguvi.

Grāmatu Sešas stīgas ģitārspēles pamati var iegādāties grāmatnīcās Jānis Roze, Globuss un Valters un Rapa un mūzikas veikalos Mūzikas Centrs, Sound Factory un Mūzika Baltika, kā arī Mūzikas namā Daile.

Kaspars Zemītis ir mūziķis ar vairāk nekā 20 gadu skatuves pieredzi un spēlē dažādos sastāvos un mūzikas stilos. 2015. gadā izdeva savu pirmo albumu Mana lūgšana, kurā mūziķis apkopojis sevis rakstīto mūziku un aranžējumus. Spēlējis leģendārajā grupā Time After Time. Regulāri muzicē ar Intara Busuļa Abonementa orķestri, akustiko ģitāru trio AG 3’, sadarbojas dažādos muzikālos projektos ar Daumantu Kalniņu, Lindu Leen, Renāru Kauperu, Aiju Andrejevu, Jāni Stībeli, Igo u.c.

Paralēli skatuves darbībai Kaspars Zemītis strādā kā lektors LJVMA un Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolā, pasniedzot jaunajiem studentiem klasisko ģitārspēli. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja