Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Teātrim ir jāpalīdz cilvēkiem dzīvot

Mēs vēlamies piedāvāt jauniestudējumus, kas palīdz cilvēkiem dzīvot, nevis rāda tikai drūmu un depresīvu ieleju, – Jaunā Rīgas teātra jaunajai sezonai veltītajā preses konferencē sacīja tā mākslinieciskais vadītājs režisors Alvis Hermanis. Viņš atzina, ka aizvadītajā sezonā Jaunais Rīgas teātris ir drusku par daudz marginalizējies, ir bijis pārāk elitārs, pārāk snobisks šī vārda sliktajā nozīmē. Jauniestudējumi ir skāruši dzīves tumšo pusi un, iespējams, atbaidījuši daļu publikas. ​

Top komentāri

s a t u r s
s
Jā, nu klausieties tik mūsu vārdos un skatieties mūsu apliecinošajās sejās! Esat jau palīdzējuši. Vareni. Apliecinājums ir Teātra kritiķu CK sagatavotais balsojums "kroderā", kas jums gatavo visu nākošo Sp Nakti, kas garantē jums balvas un izcels jūs plānotajā 1. VIETĀ ar Ļeņina eglīti piedzērušā Dieviņa rokās. Pēkšņi ieceļot monoizrādi un kamerizrādi lielapjoma darbu vietās. Kritiķu pielīšana, sevis iecelšana svarīgās vietās līdz ar JRT, kurš arī pagājušajā sezonā sevi disponēja galvenokārt ar aktieru un Ķimeles atlaišanu, pats it kā būtu "šefa" lomā. Pēc atmiņas no V. Čakares recenzijas par Daudziņa Omi Nastavševa izrādē: un tad no poda uz kura sēž Ome atskanēja skaņu salikums, kas atgādināja jau dzirdēto Ļeņina un V. D. priekšnesumu no citas izrādes ( zarnu satura iztukšošanas līdznieku) "Ļeņina pēdējā eglītē". Savkārt Daudziņš neziņā, vai skatītāji sapratuši visus Tīrona smalkiestrādājumus izrādē. Jā, JRT un kritiķu CK turpinās palīdzēt cilvēkiem dzīvot, nešaubies ne mirkli!
Slavas Aleja
S
as ir Tīrons JRT? Tāds pats režisors kā Rēzija Kalniņa? Kā saka S.Radzobe :Tīronam iepaticis jau otru reizi.Vai Āboliņš ir tāds pats prostitūta kā pats Hermanis-kā, kur gribu tā staigāju? Kā intereses pārstāv kritiķu varza šogad vizot nominācijas Spēlmaņu Naktij?
teātrim jāpalīdz
t
Interesanti būtu zināt par ilggadīgas režisores Māras ĶImeles likteni, kuras 75. dzimšanas diena sakrīt ar Smiļģa SN, un kuras pakalpojumi kā MĶ vārdiem runājot' Hermanis paziņojis kā turpmāk nevajadzīgus' tiks atzīmēta: kā jubileja, kā izrāžu dekāde, kā' piemēram' balva Par mūža ieguldījumu Vai Hermaņa kungam šajā "niansē" itin nekas nebūtu bilstams?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja