Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. jūlijs
Marta, Dita, Dite

Ziņas

Stepanova pārsūdzēs pazemināšanu amatā

Līdzšinējā Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretāre Ilonda Stepanova pārsūdzēs pēc disciplinārlietas izmeklēšanas piemēroto disciplinārsodu, kā rezultātā viņu pārcēla SM Sakaru departamenta direktores amatā, aģentūrai LETA sacīja Stepanova.

VIDEO: Policija ar drona palīdzību uz Liepājas un Ventspils šosejas veic satiksmes kontroli

Valsts policijas (VP) Tehniskā atbalsta vadības nodaļas darbinieki kopā ar VP Rīgas reģiona pārvaldes Reaģēšanas biroja darbiniekiem aizvadītajā piektdienā, 12. jūlijā, uzraudzīja ceļu satiksmes drošību, izmantojot bezpilota lidaparātu, uzsvaru liekot uz apdzīšanas manevru kontroli. Satiksmes uzraudzība ar dronu tika veikta uz autoceļa A9 (Rīga-Liepāja) pie pagrieziena uz Lapsām un uz autoceļa A10 (Rīga-Ventspils) pirms pagrieziena uz Kalnciemu. Pārbaudes laikā policija kopumā fiksēja deviņus ceļu satiksmes noteikumu pārkāpējus, kuri, veicot pārgalvīgus manevrus, apdraudēja gan savu, gan apkārtējo ceļu satiksmes dalībnieku drošību.

Veselības ministra virzītā zāļu reforma Latvijā nostiprinās ārvalstu farmācijas kompāniju ietekmi un samazinās zāļu pieejamību

Veselības ministra Hosama Abu Meri virzītā zāļu tirgus reforma, kas vakar, 16.jūlijā, neskatoties uz dažādu veselības aprūpes nozaru un pacientu organizāciju plašajiem iebildumiem un priekšlikumiem, apstiprināta valdībā, Latvijas tirgū vēl vairāk nostiprinās ārvalstu farmācijas kompāniju ietekmi un palielinās Latvijas atkarību no zāļu importa un starptautisko farmācijas gigantu labvēlības. Latvijas Zāļu ražotāju asociācija (LZR) pauž nožēlu, ka viena ministra politiskie ultimāti un solījumi valdībā novērtēti augstāk, nekā visu Latvijas iedzīvotāju un pacientu vajadzības.

Pusaudzis guvis elektrotraumu un piedzīvojis klīnisko nāvi

Aizvadītajā nedēļas nogalē Latvijā 13 gadus vecs pusaudzis, kurš pašrocīgi remontēja no sprieguma neatslēgtu elektroierīci, guvis elektrotraumu un piedzīvojis klīnisko nāvi, aģentūru LETA informēja AS "Sadales tīkls" pārstāvji.

Jebkas, ko publiski pauž, ir jāpierāda ar pierādījumiem © DIENA

Par Citskovska apgalvojumu tiesiskajām sekām, Rail Baltica sašaurināšanas juridiskajiem riskiem, starptautisko tiesvedību lielajām izmaksām un Latvijas pretrunīgo taktiku Avena sankciju lietā tieslietu ministri Inesi Lībiņu-Egneri (JV) intervē Agnese Margēviča.

Valdība vienojusies par tālākajiem sarunu scenārijiem ar Tet un LMT akcionāru Telia

Valdība otrdien slēgtā sēdē vienojusies par tālākajiem scenārijiem sarunās ar telekomunikāciju uzņēmuma "Tet" un mobilo sakaru kompāniju "Latvijas mobilais telefons" (LMT) otru akcionāru - Zviedrijas uzņēmuma "Telia Company" ("Telia"), ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS) paudis intervijā Latvijas Radio un Latvijas Televīzijai (LTV).

NMPD maksas izsaukums kļūs dārgāks

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) maksas izsaukums un citi maksas pakalpojumi paliks dārgāki, paredz Veselības ministrijas (VM) sagatavotās izmaiņas iestādes cenrādī, kas šodien apstiprinātas valdībā.