Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Dīvainais trijstūris, smaids un asaras

Dailes teātra Mazajā zālē tiek piedāvāta psiholoģiska drāma.

"Stāsts ir par jūtu pasauli. Pats pēc dabas esmu sentimentāls. Tāds esmu arī savā radošajā darbā kā režisors, veidojot izrādes par līdzīgām tēmām," tā par jauniestudējumu Dailes teātrī saka Intars Rešetins. Psiholoģiskajā drāmā Mīļākais viņam ir galvenā loma – profesors Čeriševs. "Man ir liels prieks par šo lomu, jo pats materiāls ir jēgpilns un aktieriski interesants. Šķiet, ka pēc Krodera, kad viņš mani aicināja spēlēt Valmierā, tagad būs kaut kas līdzvērtīgs."

Izrādes režisors ir Genādijs Ostrovskis (Krievija), kurš Dailes teātrī pirms diviem gadiem iestudēja melodramatisko komēdiju Divi kapteiņi. Pēc viņa scenārija krievu kino režisors Valērijs Todorovskis uzņēmis filmu Mīļākais (2002) ar Oļegu Jankovski un Sergeju Garmašu galvenajās lomās. Arī Intaram Rešetinam kino estētika ir tuva.

Šo lomu teātrī un sadarbību ar režisoru viņš uzskata par ieguvumu. "Neko tik apjomīgu neesmu spēlējis. Lai cik tas arī būtu paradoksāli, līdz šim lielākie izaicinājumi bijuši citos teātros un projektos. Mazliet gan biedē tā atbildība, kas uz maniem pleciem, jo piedalos visās ainās un apjoms ir… draudoši liels," tā pirmizrādes emocijas mēģina formulēt Intars Rešetins. Tāpēc patlaban par saviem personīgajiem projektiem I. Rešetins negrib runāt. "Esmu visur, un labāk, lai par mani runā darbs," tā viņš saka.

Kādam skatītājam izrāde domāta? "Teātris jau nu reiz ir tā mākslas platforma, kurā katrs – gan jaunietis, gan seniors – atrod kaut ko sev," saka aktieris. "Autors izvērsis ne tikai galvenā varoņa līniju, izrādē ir arī attiecības ar dēlu. Ir mēģināts trāpīt un vispārināt. Uzticamais Dailes teātra skatītājs, kurš pats piedzīvojis attiecības un attiecību krīzes, varēs domāt un just līdzi."

G. Ostrovskis uz interneta žurnāla Satori galvenā redaktora Ilmāra Šlāpina jautājumu, ar kādu sajūtu viņš gribētu, lai skatītāji iziet pēc izrādes no zāles, atbildēja: "Es gribu, lai tas būtu tāds skanošs tukšums. Tāda viena nots, kas turpina skanēt galvā. Es negribu, lai kliegtu "Bravo!", es gribu, lai viņi iziet ar to vienu noti. Klusumā. Jo runa ir par nāvi." Tomēr izrādē būs ne vien skumjas, bet arī smiekli.

Izrādes radošajā komandā strādā scenogrāfe un kostīmu māksliniece Anna Heinrihsone, horeogrāfs Kārlis Božs, mūzikas konsultants Juris Vaivods, video mākslinieks Artis Dzērve un gaismu māksliniece Jūlija Bondarenko. Lomās – Juris Žagars, Elīna Vaska, Sarmīte Rubule, Dainis Gaidelis, Mirdza Martinsone, Akvelīna Līvmane, Aija Dzērve, Kristīne Belicka, Anete Krasovska, Aldis Siliņš, Eva Trapāne, Rebeka Rēķe.

Tuvākās izrādes plānotas 21. un 29. septembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja